aarset Opublikowano 5 Listopada 2010 #11 Opublikowano 5 Listopada 2010 Tak to Reef day. Interesuje mnie ilość niebieskiego widma w tym Phillips'ie. Możesz ją do czegoś porównać np. AM, ATI, Arcadia?
Wojciech Opublikowano 5 Listopada 2010 #12 Opublikowano 5 Listopada 2010 Z tego co pisza w Philipsie to ma niby 85% wiecej swiatla niebieskiego niz swietlowka dzienna.Jezeli chodzi o dlugosc fali to pod spodem wykres. Pytanie: z wykresu wynika że ma w sobie sporo czerwonego, czy uważacie że powinna uwypuklać ten kolor? , co na to kolega brazylia ? czy masz coś czerwonego w zbiorniku ? co pozwoli ci się wypowiedzieć? Z góry dziękuje z odpowiedz. Dla porównania widmo GROLUX która jest wrednie landrynkowa - różowa w Philips czerwony przekracza 100 a w grolux nie dochodzi do 80 , wnioskuje że powinna wybarwiać czerwony czy słusznie ?
brazylia Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor #13 Opublikowano 5 Listopada 2010 Powiem tak, generalnie kolory wygladaja przy niej naturalnie.Jezeli chodzi o czerwona rybe to mam samca A.rubin i jak dla mnie to wyglada super i jest czerwony tak jak czerwona moze byc ta ryba
Wojciech Opublikowano 5 Listopada 2010 #14 Opublikowano 5 Listopada 2010 możesz dać jakiegoś linka ze zdjęciem tego światła ? jak masz pod ręką ?
brazylia Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor #15 Opublikowano 5 Listopada 2010 możesz dać jakiegoś linka ze zdjęciem tego światła ? jak masz pod ręką ? Jeszcze przez dwa tygodnie jestem w robocie, takze ze zdjeciem moze byc ciezko.Poprosze jutro "lepsza polowke" zeby cos zrobila i jak mi przysle to wrzuce. aarset, jezeli chodzi o porownanie to nie wiem do czego ja mozna porownac. :? nie jest to bardzo niebieskie swiatlo, jest to czyste, mozna powiedziec "sterylne" lekko blekitne.
Rekomendowane odpowiedzi