traksio Opublikowano 5 Września 2010 #1 Opublikowano 5 Września 2010 Witam. Chcialbym przedstawic Wam moja ostateczna wersje obsady do mojego akwarium. Placidochromis Phenochilus Tanzania 10 mlodych Protomelas sp. spilonotus tanzania 2+2 Protomelas taeniolatus red empress 2+4 Copadichromis borleyi red fin 1+3 Auloncara FireFisch 2+2 Synodontis nyassae 2 sztuki oczekuje na szczere komentarze i opinie pozdrawiam
eljot Opublikowano 7 Września 2010 #2 Opublikowano 7 Września 2010 Ryby wybrałeś piękne ale nie mam żadnego doświadczenia z nie mbuną więc czy jest ok czy nie się nie wypowiem :| Powodzenia i jak wystartujesz podziel się fotkami.
mirkot999 Opublikowano 8 Września 2010 #3 Opublikowano 8 Września 2010 Ja trzymam razem 3 z wymienionych przez Ciebie gatunków razem i nie ma problemu, a są to : Protomelas sp. spilonotus tanzania, Protomelas taeniolatus red empress, Copadichromis borleyi red fin. Nie wiem czy docelowo po 2 samce da radę, ale niewykluczone, że tak. Ja mam 2 samce tanzani i czasem jest afera ryby piorą się tuż pod powierzchnią wody, a w czasie tarła dominant zagania całe towarzystwo w róg akwarium. Najgorzej jest jak wszystkie gatunki chcą się trzeć tego samego dnia . Kadango i red empress mimo zbliżonej kolorystyki specjalnie się nie nienawidzą
Rekomendowane odpowiedzi