Skocz do zawartości

Haracz fiskusa od akwarystow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podatek musisz zaplacic tylko i wylacznie w przypadku kiedy rybami handlujesz, jest to nazywane dzialem specjalnym produkcji rolnej i oczywiscie osiagasz z tego przychod.Jezeli masz 700 lub ponad litrow tylko jako nazwijmy to "akwarium dekoracyjne" i nie czerpiesz z tego zyskow to zadnego podatku placic nie bedziesz.

Ci ktorzy hoduja ryby i rosliny na duza skale i tak maja, jak podejrzewam zarejstrowana dzialalnosc gospodarcza, wiec i tak czy siak z fiskusem sie rozliczaja.

Opublikowano

Chyba rzeczywiscie masz racje bo az zadzwonilem do ksiegowej sie spytac czy jest mozliwy taki bubel. Nie byla co prawda pewna ale z glowy powiedziala ze to prawie na pewno jakas pomylka....

Opublikowano

Chyba bez sensu posiałem panike...

W sumie teraz mnie jedno zastanawia...

Bazujac na prostym przeciwiestwie to wychodzi, ze jesli mam baniak mniejszy niz 700l i prowadze w nim hodowle to nie musze placic podatkow...

Opublikowano

Ale patrząc na to z drugiej strony, to może jednak warto zapłacić ten minimalny podatek od jakiejś wykazanej wartości i jako rolnik ... przejść na KRUS, to dopiero będzie zyskowny interes.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.