Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zrób tak jak napisał Perez i powinno być ok, a pusto nie będzie bo i tak pojawią się młode :wink:

NIe wiem czy wiesz , ale pyski szybko się młodych pozbędą.[AM! AM!]

Jezeli ma duzo kryjowek to nie takie pewne.

Mi prawie zawsze sie kilka uchronilo miedzy kamlotami.

Jak mialem tymczasowo jednogatunkowe Trewcie to juz totalnie byla porazka - w ciagu miesiaca przybylo jakies 10 ryb, a zainteresowanie nimi doroslych ryb prawie zadne...

Opublikowano
Ewentualnie doloz 3 saulosi i 2 afry =(samice)

Kolega zredukował z 8 samic saulosi do 3,a Ty mu teraz proponujesz układ z 6 samicami :shock:

Zrób tak jak napisał Perez i powinno być ok, a pusto nie będzie bo i tak pojawią się młode :wink:

NIe wiem czy wiesz , ale pyski szybko się młodych pozbędą.[AM! AM!]

Jezeli ma duzo kryjowek to nie takie pewne.

Mi prawie zawsze sie kilka uchronilo miedzy kamlotami.

Jak mialem tymczasowo jednogatunkowe Trewcie to juz totalnie byla porazka - w ciagu miesiaca przybylo jakies 10 ryb, a zainteresowanie nimi doroslych ryb prawie zadne...

U mnie również zawsze coś przeżywa,ostatnio 2 razy po 2 szt. u demonków... :wink:

Opublikowano

U siebie zauważyłem, że krytyczny moment jest jak młode osiągają jakieś 1,5-2 cm. Tych mniejszych rybek pływa zawsze dosyć dużo i to z wszystkich trzech gatunków. Ile naprawdę to nie jestem w stanie napisać, bo zakamarków ci u mnie w akwarium dostatek :) Jak są takie mini mini to wypływają ostrożnie, albo nie wypływają. Jak trochę urosną i się ośmielą, to niby pływają między dorosłymi rybami spokojnie, ale potem po prostu... znikają. W tej chwili przyżyły takie już 4-5 cm samiec alongatusa i samiczka red blue oraz ok.3 cm parallelus...