Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
znam przypadki że kamienie po kilku latach były takie same :P Czyż tak nie było Sławku :mrgreen::wink:

Dokładnie tak. Lecz podejrzewam, że to wynik odpalenia hydroponiki w moim akwa. No3 spadło do poziomu 5, więc glon był głodny :mrgreen:

Opublikowano

Najlepsze jest to:

"...Piasek posiada bakterie wspomagające szybkie dojrzewanie akwarium!!!

oraz pożywkę dla bakterii nitryfikacyjnych co przyspiesza ich rozwój!!!"

Osikany sprzedają czy jak?

Opublikowano

Ja pare dni temu kupiłem pasek do piaskarek w castoramie. Bardzo dobry piasek i granukacji 0.8 do 2 mm. Moim zdaniem idealny. Do 600 l poszło mi dwa worki po 29 zł (około 20 - 25 kg worek suchego piasku).

Na worku pisało że nadaje się do akwarystyki. Polecam kolor naturalny idealnie komponuje się z piaskowcem. Ja osobiście tez nie kupiłbym białego. Moim zdaniem nienaturalnie. Wejdz do diy i zobacz moj watek ,,tło z piaskowca'' dzos dodalem foty. Zobaczysz jak piasek wyglada z piaskowcem.

Opublikowano
O losie.. dlaczego nie kupicie jak ludzie w składzie budowlanym piachu po 20-40zł za tonę?

Dokładnie,70kg piachu+2 worki na piach kosztowało mnie coś koło 7 złociszy...a zaoszczędzoną kasę przeznaczyć na ryby :wink:

Opublikowano

Ja kupiłem na składzie budowlanym piasek granitowy. Po chyba 6-krotnym płukaniu okazał się całkiem ładny, jednak po włożeniu do akwarium i po zalaniu wodą okazało się że woda zrobiła się biała jak mleko z powodu pierwotniaków. Piasek granitowy jest ładny (biały z czarnymi punktami, pisek kwarcowy wydaje się przy nim żółty) i ma ten plus że jest ciężki przez co się nie unosi. Jednak moim zdaniem jest z nim za dużo roboty.