Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Akwarium ma 90l.

A co do "inkubującej" samicy to jest jej drugie tarło.Poprzednio "nosiła" tydzień i zjadła ikre.Jest dosyć pazerna na jedzenie-dość mocno się opycha aż robi się pękata.W którymś z tematów ta kwestia obżarstwa była poruszana

co podobno nie wróży najlepiej jeśli chodzi "donoszenie" do końca.

przedewszystkim zacznij od troche wiekszego akwa na 1 gatunek czyli 112l (przynajmniej) :!: :!:

• 1 rok później...
Opublikowano

A czy Red redy mogą skrzyżować się z innym gatunkiem pyszczaków!!! Bo miałem taką sytuacje, że wytarła mi się para pyszczaków i w tym samym czasie zauważyłem, że samica Red reda tez ma jajeczka :) A podejrzewam, że też mam 2 samice Red red, a jeśli nawet ten mniejszy osobnik jest samcem to wątpię, że większa o kilka cm samica mogła by się wytrzeć z tak małym samcem :!: :!: :!:

Opublikowano
A czy Red redy mogą skrzyżować się z innym gatunkiem pyszczaków!!! Bo miałem taką sytuacje, że wytarła mi się para pyszczaków i w tym samym czasie zauważyłem, że samica Red reda tez ma jajeczka :) A podejrzewam, że też mam 2 samice Red red, a jeśli nawet ten mniejszy osobnik jest samcem to wątpię, że większa o kilka cm samica mogła by się wytrzeć z tak małym samcem :!: :!: :!:

a jakie masz ryby i w jakim akwarium.

Opublikowano

Akwa 300l A gatunki:Yellow, Auloncara OB Morf, Trawavasae, młode 4 miesięczne Tropheusy Bemba, Demasoni, Acei, Red Red,

Opublikowano
Akwa 300l A gatunki:Yellow, Auloncara OB Morf, Trawavasae, młode 4 miesięczne Tropheusy Bemba, Demasoni, Acei, Red Red,

kurcze brakuje mi tam jeszcze arowany :/

Opublikowano

chłopie co by tam nie było nie można tego nazwać ani akwarystyką a tym bardziej pielęgnacją czy hodowlą pielęgnic z jeziora malawi.

To co piszesz pachnie mi albo totalna ignorancja tych zasad które tutaj są hołdowane, albo głupią prowokacją.

Opublikowano

@Matepop - no tam chyba te Tropheusy to przez przypadek masz, pomijając fakt że w 300l masz chyba więcej gatunków niż ja :) w 600l

Co do Redów - raczej z Twojej "zróżnicowanej" obsady nie powinno jej nic przypasować - jeśli chodzi o rozmnażanie, ale jak się myśli pokładełkiem to różne pomysły przychodzą do głowy.

Co do inkubującej samotnie samicy też miałem taki przypadek, inkubowała przez kilka dni a potem ikrę połknęła. Miałem wtedy 3 samice Redów OB i żadnego samca - nie podejrzewam jej o kontakty międzygatunkowe bo innym samcem był tylko Mr. Trewek, który po pierwsze miał do dyspozycji 4 samice a po drugie był od niej 2x większy i prędzej by ją zatłukł niż bawił się w zaloty.