bezsenny Opublikowano 21 Czerwca 2010 #1 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Witam Mam pytanie do bardziej doświadczonych malawistów, czy w standardowym akwarium 240l. moge trzymac wyzej wymienione 2 gatunki ryb . ewentualnie zamiast P. Electra dolozyl bym jakas aulonocare ilosc ryb jaka byla by w 240l to 3 do 6 saulosi i 1 do 3 electry badz innej aulonocary. dziekuje za pomoc i pozdrawiam
Perez666 Opublikowano 21 Czerwca 2010 #2 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Konflikt żywieniowy. Podobny wątek był w zeszłym tygodniu...mowa była o łączeniu saulosi z aulonocarami...
slawek gorol Opublikowano 21 Czerwca 2010 #3 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Proszę http://www.klub-malawi.pl/artykuly_klubowiczow/kacik_aulonocary/laczenie_aulonocar_z_pyszczakami_z_grupy_mbuna.html
bezsenny Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor #4 Opublikowano 21 Czerwca 2010 dzieki slawek ten artykul znam na pamiec , ale dzieki za pomoc po 2 mam pytanie jaki konflikt zywieniowy skoro saulosi wszystkozerny , a z atykulu na serwisie na temat P. electra miesozerna spokojna ktora przeczesuje piach w poszukiwaniu pokarmu tj. malych skorupiakow itd.
Perez666 Opublikowano 21 Czerwca 2010 #5 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Saulosi wszystkożerny ale ze zdecydowanym wskazaniem na pokarm pochodzenia roślinnego.Raz czy 2 razy w tygodniu mięsko może skubnąć ale dziennie na mięsie to raczej nie powinien "jechać"
aarset Opublikowano 21 Czerwca 2010 #6 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Pomijając kwestie żywieniowe to według mnie P. electra jest za duża do 120cm.
bezsenny Opublikowano 22 Czerwca 2010 Autor #7 Opublikowano 22 Czerwca 2010 a co panowie sadzicie o Aulonocarze fire fish z opisow tej ryby wynika ze moze byc bardziej agresywna od reszty aulonocar ze wzgledu ze nie wystepuje naturalnie w malawi a zostala wyhodowana przez czlowieka. i tu pytanie czy mozna polaczyc fire fish z labidochromis chisumulae w 240l
elozox Opublikowano 23 Czerwca 2010 #8 Opublikowano 23 Czerwca 2010 mozesz probowac, żywieniowo ok rozmiarowo co do baniaka tez, te 2 gat raczej sobie w droge wchodzic nie powinny.
Rekomendowane odpowiedzi