dawko6680 Opublikowano 30 Maja 2010 #1 Opublikowano 30 Maja 2010 Witam mam ogromny problem z Cryptocoryne aponogetifolia kupilem ta rosline posiadała ona piekne zielone liscie i nie wiem co moze byc przyczyna ze straciła swoj urok kiedy zasadzilem ja do swojego akwarium. Liscie straciły zielony kolor , pokryte sa przy koncach nitkami ( chyba glony pedzelkowate ) Roslina wypuszcza od czasu do czasu nowe liscie lecz one także traca swoj urok . Zasadzona jest w piasku kwarcowym. Oswietlenie w akwarium to PHILIPS Aquarelle + PHILIPS 865 2x39wat. Filtracja zewnetrzna teraz ex 1200 wewnetrzna Aqua szut o wydajnosci 500l/h.Woda w akwarium posiada ph ok 7,5 .Prosze o fachowe porady w czym tki problem ( oswietlenie,filtracja,parametry wody itp ) co powienienem kupic badz zmienic aby rosliny nabraly dawnego uroku.Pozdrawiam
Perez666 Opublikowano 30 Maja 2010 #2 Opublikowano 30 Maja 2010 Lejesz jakiś nawóz?Glony na roślinie będziesz miał prawdopodobnie zawsze a to nie najlepiej wygląda.Pyski też się nią pewnie"zaopiekują".Spróbuj nawozić np.symfonia złota+Fe,glony też z nawozu skorzystają
dawko6680 Opublikowano 30 Maja 2010 Autor #3 Opublikowano 30 Maja 2010 Nie stosuje zadnych nawozów.Kupie moze jakies tabletki albo płyny
mutra Opublikowano 30 Maja 2010 #4 Opublikowano 30 Maja 2010 tabletki sobie daruj - ryby mogą je wykopać. Ile masz NO3 w wodzie?
Rekomendowane odpowiedzi