Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

swietna sprawa szukalem takiego czegos juz dawno. z tym ze ten pierwszy nie jest juz produkowany. zastapil go http://www.phidgets.com/products.php?product_id=1130 a ten nie jestem pewien na 100% czy jest na usb... :( I cena nie jest jakas kosmiczna... 100zł jest do przełknięcia. Tylko pytanie czy da sie to jakos latwo obsluzyc pod linuksem... :)

Opublikowano
ja tak śledzę ten wątek i śledzę, i coraz mniej rozumiem ;). Jak będziesz miał gotowe urządzenie to wymyśl cenę, IMO będzie się dobrze sprzedawać :mrgreen: .

I tu jest pies pogrzebany...

Ja jeżeli mógłbym kupić to urządzenie to bym go w życiu nie kupił bo po co?

Ale skoro można coś samemu zrobić (nawet jeżeli wyjdzie drożej) to już jest coś i można kombinować.

Za młodu nie miałem rodziny na zachodzie żeby Lego Technik z Pewexu kupić to tęsknota na stare lata wychodzi :D

Opublikowano
ja tak śledzę ten wątek i śledzę, i coraz mniej rozumiem ;). Jak będziesz miał gotowe urządzenie to wymyśl cenę, IMO będzie się dobrze sprzedawać :mrgreen: .

I tu jest pies pogrzebany...

Ja jeżeli mógłbym kupić to urządzenie to bym go w życiu nie kupił bo po co?

Ale skoro można coś samemu zrobić (nawet jeżeli wyjdzie drożej) to już jest coś i można kombinować.

Za młodu nie miałem rodziny na zachodzie żeby Lego Technik z Pewexu kupić to tęsknota na stare lata wychodzi :D

masz tak samo nawalone jak ja..... hehehehe....

Opublikowano
Tylko pytanie czy da sie to jakos latwo obsluzyc pod linuksem... :)

We have developed a complete set of Application Programming Interfaces (API) that are supported for Windows, Mac OS X, and Linux. When it comes to languages, we supportVB6, VB.NET, C#.NET, C, C++, Flash 9, Flex, Java, LabVIEW,

Python, Max/MSP, and Cocoa.

Opublikowano
Jak później poznać który jest który?

Organoleptycznie - znaczy przykładać np. kostkę lodu i patrzeć na monitorze który maleje?

tak albo podlaczac pojedynczo, po kolei notujac id'ki kazdego nowego.

a chyba najlepiej jest zmontowac cos takiego jak na zalaczniku. dzieki temu blyskawicznie moge odpiac i podlaczyc na nowo kazdy czujnik kiedy chce...

20100814041.jpg[/attachment:20kunmef]

mialo byc porzadnie na plytce wlutowane ale jakos ciagle mialem wazniejsze rzeczy i tak zostalo.... :]

btw. nie masz problemow z uszczelnieniem czujnika tak aby mozna bylo go zanurzyc w wodzie ? bo ja tu mialem tu niezłe jazdy....

post-9338-14695712605565_thumb.jpg