Bernardi Opublikowano 30 Kwietnia 2010 #1 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zainspirowany opisem tła ze styroduru, pianki PU i ceresitu CR65 autorstwa Cezarixa jestem w trakcie wykonywania takiego tła. nie bardzo jednak potrafiłem znaleźć informację o zamocowaniu takiego tła. Moje tło ma 120x47cm. Czy zaparcie tła o wzmocnienie wzdłużne (na tylnej ścianie baniaka u góry), zasypanie piaskiem i podparcie go na dole jakimś kamulcem rozwiazuje sprawę? Czy wzmocnienie wzdłużne to wytrzyma?
Jarosław Woźniak Opublikowano 30 Kwietnia 2010 #2 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Tło po prostu przyklej do tylnej ściany akwa w paru miejscach na silikon akwarystyczny i będzie pewniej
Bernardi Opublikowano 9 Maja 2010 Autor #3 Opublikowano 9 Maja 2010 Pływa jak cholera!! Wstawiłem tło i zaparłem je o wzmocnienie wzdłużne baniaka ciekawe czy wytrzyma :?: nie kleiłem na silikon, jak wzmocnienie nie pódzie to tło jest stabilne i nie ma takiej konieczności - no ale jak pójdzie to silikon też by nie pomógł .
paputek25 Opublikowano 9 Maja 2010 #4 Opublikowano 9 Maja 2010 to jeszcze ubezpiecz mieszkanie i gotowe
Bernardi Opublikowano 9 Maja 2010 Autor #5 Opublikowano 9 Maja 2010 A jakbym przykleił na silikon to mogę nie ubezpieczać ?
Jarosław Woźniak Opublikowano 9 Maja 2010 #6 Opublikowano 9 Maja 2010 Ja mam tło diy 200x50,przyklejone silikonem i jestem 1000% pewny :!: Jesteś w błędzie twierdząc że silikon by nie pomógł :!: pozdrawiam...
jurek035 Opublikowano 10 Maja 2010 #7 Opublikowano 10 Maja 2010 Pływa jak cholera!! Wstawiłem tło i zaparłem je o wzmocnienie wzdłużne baniaka ciekawe czy wytrzyma :?: nie kleiłem na silikon, jak wzmocnienie nie pódzie to tło jest stabilne i nie ma takiej konieczności - no ale jak pójdzie to silikon też by nie pomógł . tu muszę cię zmartwić nasza koleżanka zrobiła podobnie jak TY i niestety tło wypchnęło wzmocnienie wzdłużne i wyjechało wraz z pokrywą z akwa. silikon to chyba lepsze rozwiązanie.
slawek gorol Opublikowano 10 Maja 2010 #8 Opublikowano 10 Maja 2010 W moim statym akwa 240l. mialem wlasnie na wcisk pod belka i spoko. Lecz jak napisal jurek, kazde akwa jest inne i moze byc inaczej... silikon to niewielki koszt, spusc polowe wody wklej tlo i po problemie.
Bernardi Opublikowano 10 Maja 2010 Autor #9 Opublikowano 10 Maja 2010 Dzięki za konstruktywne podpowiedzi - lecę po silikon i jutro będę kleił.
cezarix Opublikowano 10 Maja 2010 #10 Opublikowano 10 Maja 2010 Moje jest nie klejone, zamocowane na "wcisk" pod wzmocnienie. Trzy lata i nic nie wypchnęło, z tym ze wzmocnienie jest od krawędzi do krawędzi.
Rekomendowane odpowiedzi