Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zainspirowany opisem tła ze styroduru, pianki PU i ceresitu CR65 autorstwa Cezarixa jestem w trakcie wykonywania takiego tła. nie bardzo jednak potrafiłem znaleźć informację o zamocowaniu takiego tła. Moje tło ma 120x47cm. Czy zaparcie tła o wzmocnienie wzdłużne (na tylnej ścianie baniaka u góry), zasypanie piaskiem i podparcie go na dole jakimś kamulcem rozwiazuje sprawę? Czy wzmocnienie wzdłużne to wytrzyma?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pływa jak cholera!! Wstawiłem tło i zaparłem je o wzmocnienie wzdłużne baniaka ciekawe czy wytrzyma :?: nie kleiłem na silikon, jak wzmocnienie nie pódzie to tło jest stabilne i nie ma takiej konieczności - no ale jak pójdzie to silikon też by nie pomógł :mrgreen: .

Opublikowano
Pływa jak cholera!! Wstawiłem tło i zaparłem je o wzmocnienie wzdłużne baniaka ciekawe czy wytrzyma :?: nie kleiłem na silikon, jak wzmocnienie nie pódzie to tło jest stabilne i nie ma takiej konieczności - no ale jak pójdzie to silikon też by nie pomógł :mrgreen: .

tu muszę cię zmartwić :( nasza koleżanka zrobiła podobnie jak TY i niestety tło wypchnęło wzmocnienie wzdłużne i wyjechało wraz z pokrywą z akwa. silikon to chyba lepsze rozwiązanie.

Opublikowano

W moim statym akwa 240l. mialem wlasnie na wcisk pod belka i spoko. Lecz jak napisal jurek, kazde akwa jest inne i moze byc inaczej... silikon to niewielki koszt, spusc polowe wody wklej tlo i po problemie.

Opublikowano

Moje jest nie klejone, zamocowane na "wcisk" pod wzmocnienie. Trzy lata i nic nie wypchnęło, z tym ze wzmocnienie jest od krawędzi do krawędzi.