Skocz do zawartości

Czy ta dieta jest ok do pyszczaków saulosi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz karmie Dainichi Veggie FX, Dainich color supreme, oraz Nature food cichlid premium.

Trzymasz inne ryby czy te co w podpisie (Demasoni)

Chodzi mi dokładnie o Saulosi i wpływ Dainichi color Supreme na kolor samic.

Opublikowano

Ja karmię saulosi: podstawa żywieniowa Cichlid Excel firmy Chikari, 1-2x tydzień Cichlid Gold, 1x tydzień mrożona artemia (dorosła) lub moina (trochę za drobna ale dają radę). nie dawaj pokarmów mrożonych na noc. Pokarmy pochodzenia zwierzęcego są wysokobiałkowe czyli ciężej strawne i lepiej jak najedzona ryba się rusza a nie śpi. można powiedzieć za Brzechwą "... Żarloki mają złe zwyczaje, bo kto się na noc zbytnio naje temu żołądek spać nie daje..." :mrgreen:

Opublikowano
Ja ewoluowałem w ciągu lat z kilkunastu pokarmów , do trzech obecnie

Ty Danielu, czy raczej pokarmy?

kositrawnik, oczywiście warto urozmaicać dietę, ale spójrz na swoje pokarmy... Wszystko te same, różnią się tylko nazwą (czasem nawet tym się nie różnią) i wypełniaczami. Dodatkowo to są pokarmy od lat dostępne na rynku i od lat tej samej receptury a inne firmy ewoluowały technologicznie.

Skarm to co już kupiłeś (tego Tropicala) i w miarę czasu wymieniaj pokarmy na te z wyższej półki (hikari/Nf/Dainichi/OSI).

Opublikowano
Nie , saulosów nie mam , ale wydaje mi się , że Twój problem może mieć inne podłoże.

No caly czas kombinuje co ma wplyw na zanikanie zoltego koloru.

Wiem ze nastapila poprawa (niewielka ale zawsze) po odstawieniu dainichi color.

Teraz sprobuje wrocic do diety sprzed zmian tylko musze sciagnac z PL naturefood I dokupic hikari.

W chwili obecnej karmie przede wszystkim spirulina osi I dainichi vege oraz czasmi mrozonkami

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Jako, że nie chce otwierać kolejnego tematu moje pytanie umieszcze tutaj.

Czym, jak, i w jakiej postaci karmicie swoje małe mam 0,5cm saulosi proszę o rady.

Zrobiłem taki swój pokarm tzn. zebrałem glony z deszczowni do tego dodałem pokarm malawi i na bazie spiruliny.Następnie nałożyłem na folię i położyłem na oknie w celu wysuszenie.Mogę tą mieszaninę podawać rybkom?

Opublikowano
Jako, że nie chce otwierać kolejnego tematu moje pytanie umieszcze tutaj.

Czym, jak, i w jakiej postaci karmicie swoje małe mam 0,5cm saulosi proszę o rady.

Zrobiłem taki swój pokarm tzn. zebrałem glony z deszczowni do tego dodałem pokarm malawi i na bazie spiruliny.Następnie nałożyłem na folię i położyłem na oknie w celu wysuszenie.Mogę tą mieszaninę podawać rybką?

Cyklop,spirulina,Tropical Ovo-vit odpowiednio rozdrobnione;)