kositrawnik Opublikowano 24 Kwietnia 2010 #1 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Obecnie posiadam 13 małych pysiów saulosi i dobrałem taki zestaw żywieniowy.Moje pytanie jest takie:czy ten zestaw jest ok czy może coś z niego usunąć czy może dodać prosze o rady. Poniedziałek: a)rano:Tropical płatki(pokarm wysokoprocentowy) i troche Sera vipagan b)wieczór:Tropical Malawi (40%) i Tropical Spirulina Flakes (60%) Wtorek: a)rano:Tropical płatki(wzmacniający pokarm jajeczny) i Tropical Spirulina Forte Super b)wieczów:larwy ochotki mrożonki(po około 5 na łepka) Środa: a)rano:Tropical Vegetabe i Tropical Spirulina Flakes b)wieczów:Tropical Spirulina Granulat i troche suszonych dafni Czwartek: a)rano:Tropical Malawi i Tropical Spirulina Flakes b)wieczór:Tropical płatki (pokarm wysokoprocentowy) Piątek: a)rano:Tropical Spirulina Flakes i Granulat b)wieczór: larwy wodzienia mrożonki( po 5 na łepka) Sobota: a)rano:Tropical płatki(wzmacniający pokarm jajeczny) i Tropical Spirulina b)wieczór:Tropical Vegetable Niedziela: a)rano:Tropical Spirulina Forte Super b)wieczór: czasami żywe dafnie albo larwy komara
-Przemo- Opublikowano 24 Kwietnia 2010 #2 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 > wieczów:larwy ochotki mrożonki(po około 5 na łepka) To jest do wywalenia, moze zaszkodzic, zamien to lepiej na wodzienia mrozonego albo dafnie. Poza tym najlepszy jest żywy całkiem a nie mrozony, no ale z zywym jest wiekszy klopot.
danielj Opublikowano 25 Kwietnia 2010 #4 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 A po co Ci tyle tych pokarmów? Wystarczą dwa trzy , do tego wodzień , ew.mielone krewetki. Ja ewoluowałem w ciągu lat z kilkunastu pokarmów , do trzech obecnie , teraz ryby o wiele lepiej wyglądają i się czują
doolga Opublikowano 25 Kwietnia 2010 #5 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Ja ewoluowałem w ciągu lat z kilkunastu pokarmów , do trzech obecnie , teraz ryby o wiele lepiej wyglądają i się czują do jakich?
danielj Opublikowano 25 Kwietnia 2010 #6 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Teraz karmie Dainichi Veggie FX, Dainich color supreme, oraz Nature food cichlid premium.
kositrawnik Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor #7 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Podobno najlepiej sie chowają jak bedzie urozmaicone jedzenie
danielj Opublikowano 27 Kwietnia 2010 #8 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Podobno najlepiej sie chowają jak bedzie urozmaicone jedzenie Tak masz rację tylko urozmaicon dieta , to nie znaczy 5 pokarmów ze spiruliną i 5 z innymi dodatkami, Wystarczą trzy , ale z dużą ilością składników.
nabe Opublikowano 27 Kwietnia 2010 #9 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Podobno najlepiej sie chowają jak bedzie urozmaicone jedzenie Wybierz kilka pokarmów wysokiej jakości.Są droższe ale na dłuższą metę wyjdziesz na tym lepiej. Są lepiej przyswajane więc karmisz mniejszyszymi porcjami, mniej zanieczyszczeń wody - wszyscy szczęśliwi. Twój zestaw obiadowy też jest ok, chociaż ochotki unikaj.
kositrawnik Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor #10 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Ok thx za odp. dzięki za porady.
Rekomendowane odpowiedzi