Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludziska jak wy to robicie,że w waszych baniakach po za tłem i rybciami nie widać osprzętu (filtry, grzałki). Ja mam tło strukturalne "Wromaka" i jakoś nie bardzo wiem jak schować wielką gąbkę, grzałkę, a mam 240l baniaczek.

Proszę o podpowiedzi

Opublikowano

Ja mam wszystko za/między kamieniami pochowane.

Wysokie kamienie i heja.

Tyle tylko że ja nie mam tła - mam czarną folię i przez to mam gdzie kamienie postawić.

Opublikowano

Ja ma dwie lewe to raczej sam nie zbuduję tła, ale grzałka w poziomie to już jakiś pomysł. Jeszce tylko turbo z wielką gąbką

Opublikowano

Mozna jeszcze przed wstawieniem do galerii w Photoshopie ukryć :-D

Na poważnie to możesz jeszcze jakichś krzaków przed filtr nawsadzać (Vallisneria)

Opublikowano

jakoś nie mogę się przekonać do roślinności w biotopie Malawi. Gdy hodowałem żyworódki to i owszem, a przy pyszczaczkach to musicie przyznać,że roślinki wyglądają mało naturalnie.

Opublikowano

Od roku mam małe malawi i od roku borykam się z tym problemem co tY. Jako tło posiadam czarną folię, więc tłem sprzętu zamaskować nie mogłem. Próbowałem zasłonić go kamieniami - efekt nie do końca zadowalający. Próbowałem też roślinami, konkretnie nurzańcem - rybska w tydzień go załatwiły. Teraz tworzę tło wewnętrzne z cienkich łupków plus dwie maskownice na sprzęt (jedna na mechanika i grzałkę, druga na cyrkulator). Tło nie będzie ani ciężkie, ani też nie będzie zajmowało w akwa dużo miejsca. Materiał, do którego kleję łupki ma grubość 3 mm, a najgrubsze łupki około 5 mm. Prace trwają.