Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ludziska jak wy to robicie,że w waszych baniakach po za tłem i rybciami nie widać osprzętu (filtry, grzałki). Ja mam tło strukturalne "Wromaka" i jakoś nie bardzo wiem jak schować wielką gąbkę, grzałkę, a mam 240l baniaczek.

Proszę o podpowiedzi

Posted

Ja mam wszystko za/między kamieniami pochowane.

Wysokie kamienie i heja.

Tyle tylko że ja nie mam tła - mam czarną folię i przez to mam gdzie kamienie postawić.

Posted

Kol.Wentyl.w przypadku który podałeś tło jest diy,znaczy to że przy robieniu takiego tła jest możliwość zamaskowania filtra projektując odpowiednio tło,do swoich potrzeb.

Posted

Ja ma dwie lewe to raczej sam nie zbuduję tła, ale grzałka w poziomie to już jakiś pomysł. Jeszce tylko turbo z wielką gąbką

Posted

Mozna jeszcze przed wstawieniem do galerii w Photoshopie ukryć :-D

Na poważnie to możesz jeszcze jakichś krzaków przed filtr nawsadzać (Vallisneria)

Posted

jakoś nie mogę się przekonać do roślinności w biotopie Malawi. Gdy hodowałem żyworódki to i owszem, a przy pyszczaczkach to musicie przyznać,że roślinki wyglądają mało naturalnie.

Posted

Od roku mam małe malawi i od roku borykam się z tym problemem co tY. Jako tło posiadam czarną folię, więc tłem sprzętu zamaskować nie mogłem. Próbowałem zasłonić go kamieniami - efekt nie do końca zadowalający. Próbowałem też roślinami, konkretnie nurzańcem - rybska w tydzień go załatwiły. Teraz tworzę tło wewnętrzne z cienkich łupków plus dwie maskownice na sprzęt (jedna na mechanika i grzałkę, druga na cyrkulator). Tło nie będzie ani ciężkie, ani też nie będzie zajmowało w akwa dużo miejsca. Materiał, do którego kleję łupki ma grubość 3 mm, a najgrubsze łupki około 5 mm. Prace trwają.