Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kupiłem akwarium 80x40x57.będe początkującym akwarysta.i strasznie sie napaliłem na hodowle pyszczaków .poradzcie jaki gatunek i ile sztuk.

Opublikowano
kupiłem akwarium 80x40x57.będe początkującym akwarysta.i strasznie sie napaliłem na hodowle pyszczaków .poradzcie jaki gatunek i ile sztuk.
czy OPRÓCZ FILTRA TEN Denitryfikator TEŻ JEST POTRZEBNY.BO MAM FILTR TETRA TEC EX700.CZY WYSTARCZY NA TAKIE AKWARIUM. I JESZCZE PYTANIE ILE MOGĘ WPUŚCIC TYCH SAULOCI.
Opublikowano

Ilość pyszczaków moim zdaniem najlepiej zero bo akwarium wcale nie za wielkie, jeśli już się upierasz to spróbuj 1+4szt (1 samiec i reszta samic, kup trochę małych i zobacz co wyjdzie).

Ta tetra spokojnie podoła całości filtracji przy takiej niedużej ilości rybek,denitrator w praktyce niepotrzebny chyba że masz wysoki poziom azotanów w kranówce. Przeczytaj http://forum.klub-malawi.pl/viewtopic.php?f=55&t=4181 to wszystko w pigułce dla początkujących.

Opublikowano
Ilość pyszczaków moim zdaniem najlepiej zero bo akwarium wcale nie za wielkie, jeśli już się upierasz to spróbuj 1+4szt (1 samiec i reszta samic, kup trochę małych i zobacz co wyjdzie).

Ta tetra spokojnie podoła całości filtracji przy takiej niedużej ilości rybek,denitrator w praktyce niepotrzebny chyba że masz wysoki poziom azotanów w kranówce. Przeczytaj http://forum.klub-malawi.pl/viewtopic.php?f=55&t=4181 to wszystko w pigułce dla początkujących.

JAKIEJ WIELKOŚCI SĄ PYSZCZAKI U KTÓRYCH WIDAC KTÓRY TO SAMIEC A SAMICA .(WYBARWIAJĄ SIĘ) BO NIE CHCIAŁ BYM KUPIC SAMYCH SAMCÓW ALBO SAMIC.

Opublikowano

JAKIEJ WIELKOŚCI SĄ PYSZCZAKI U KTÓRYCH WIDAC KTÓRY TO SAMIEC A SAMICA .(WYBARWIAJĄ SIĘ) BO NIE CHCIAŁ BYM KUPIC SAMYCH SAMCÓW ALBO SAMIC.

Dlaczego krzyczysz ? O jakie pyszczaki Tobie chodzi ? Widzę zero podstawowej wiedzy.

Opublikowano

Dlaczego krzyczysz ? O jakie pyszczaki Tobie chodzi ? Widzę zero podstawowej wiedzy.

sory zapomniałem ze z małej litery sie pisze. pyszczaki saulosi jak czytałem to że jak są małe to ciężko je odróżnic bo są tylko koloru żółtego

Opublikowano

Ja stosuję zasadę: kupuje dużo a później oddaje za darmo nadmiar :)

Lepiej jest kupować jak najmniejsze rybki, u tych wszystkich hodowców od siedmiu boleści te ryby karłowacieją i im dłużej u nich są tym mniejsze później urosną. A najlepiej to kupić od kogos prywatnie tylko żeby mieć pewność, że to saulosi a nie mieszanka. Jak chcesz to ja mam młodzież 1.5cm :) Dodatkowo dzisiaj z paszczy została wypuszczona następna świeża partia 28 sztuk:

narybek.jpg