Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie chcę być złośliwy ale czy ten wątek nie powinien być w dziale (sklepy-zakupy) ?

mylisz sie to powinno byc w Tło, podłoże, dekoracje, ... od kiedy kamienie to sprzet chyba ze do rzucania w szyby albo wbijania gwozdzi,

wracajac do kamienia to sklady budowlane, ogrodnicze cena za kg nie powninna przekroczyc 1 zl ja placilem w Elblagu cos kolo 50 gr.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Temat stary, ale UWAGA!!

Szukając serpentynitu na taras znalazłem informację, że zawiera zawiera trujące związki niklu i chromu!

Kiedyś farmaceuci robili z niego tygle, ale ze względu na domieszki zaprzestano tej praktyki.

Często w okolicy są złoża arsenu.

Opublikowano

spokojnie ;) Nawet jeżeli jakieś domieszki się w danym serpentynicie znajdą to nie ma praktycznie żadnych szans na przedostanie się ich do wody w ilości zagrażającej rybom.

Opublikowano

A Ty się dasz powiesić za to że tak się stanie? Rozpuszczalność metali ciężkich w wodzie o zasadowym odczynie i średniej nawet twardości jest znikoma. Pomijając zupełnie fakt że jeżeli są w serpentynicie ( a zazwyczaj ich tam nie ma) to sobie grzecznie siedzą w kamyku a nie pchają się do wody wiedzione żądzą mordu ;)

Opublikowano

Mordu jak mordu, ale jakieś helaty z krwią.

Wyobraź sobie obsadę 30 szt; 50 zł/szt z odłowu i włożyć - nie włożyć...?