ŁUKASZ SZIN Opublikowano 6 Marca 2010 #1 Opublikowano 6 Marca 2010 Mam Dylemat przejrzałem większość tematów, i nie wiem jakie świetlówki wybrać ażeby ładnie wyglądało akwarium no i ryby się dobrze czuły. Obsada taka jak w stopce. Co sądzicie o świetlówkach: - Philips AQUA RELLE - OSRAMA - SUN-GLO - AQUA GLO Jakie macie zdanie na temat tych świetlówek, warte są swojej ceny. Co byście radzili :?: :?: :?: Cytuj
Sir_Yaro Opublikowano 6 Marca 2010 #2 Opublikowano 6 Marca 2010 Wrzucalem do siebie na testy kilka modeli switlowek testujac (po raz piewszy w zyciu) swietlowki o wysokich barwach (10000K - 18000K). I moim osobistym zdaniem switlowki typu power-glo itp (18000K) swieca zdecydowanie za niebiesko. Ale za to okolice 10000K sa dla mnie idealne. Skaly robia sie wizualnie bardziej "kamienne", woda bardziej przejrzysta, ryby ladniej wybarwione. Sprawdzalem i sa ok: SYLVANIA AQUASTAR 10000K PHILIPS Aquarelle 10000K Jak znajde statyw to jutro zrobie zdjecie btw nigdy nie slyszalem o firmie "OSRAMA"... Chyba mialo byc "osram". Cytuj
Jarosław Woźniak Opublikowano 7 Marca 2010 #3 Opublikowano 7 Marca 2010 Sylwana aquastar przód Philips aquarelle tył. Ten zestaw używam i jest OK :!: Cytuj
ŁUKASZ SZIN Opublikowano 7 Marca 2010 Autor #4 Opublikowano 7 Marca 2010 Sir_Yaro Jarosław Woźniak Chłopaki bardzo dziękuję za podpowiedz Cytuj
Moralesq Opublikowano 8 Marca 2010 #5 Opublikowano 8 Marca 2010 Jarosław Woźniak napisał(a): Sylwana aquastar przód Philips aquarelle tył. Ten zestaw używam i jest OK :!: Też jestem kolejnym posiadaczem takiego zestawu. Potwierdzam. Rybcie prezentują się znakomicie. Pozdrawiam. Cytuj
slawek gorol Opublikowano 8 Marca 2010 #6 Opublikowano 8 Marca 2010 Zapytam troszke w drugą stronę, na jakiej podstawie dobieracie świetlòwki, nie wiedząc jakie kolory ma wybarwić? Cytuj
Moralesq Opublikowano 9 Marca 2010 #7 Opublikowano 9 Marca 2010 slawekosw napisał(a): Zapytam troszke w drugą stronę, na jakiej podstawie dobieracie świetlòwki, nie wiedząc jakie kolory ma wybarwić? Autor tematu w stopce ma obsadę. Cytuj
ŁUKASZ SZIN Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Autor #8 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Dzisiaj odebrałem świetlówkę NARVA OCEANIC STAR Nie wiem czy w hurtowni się pomylili, bo miała być NARVA OCEANIC NATURE , czy ta świetlówka którą odebrałem nadaje się :?: :?: :?: Czy ją reklamować :!: Co o tym sądzicie Cytuj
eljot Opublikowano 30 Kwietnia 2010 #9 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Różnią się chyba tylko nazwą, obie 6000k Cytuj
Neosternik Opublikowano 18 Maja 2010 #10 Opublikowano 18 Maja 2010 No nie wiem czy różnia sie tylko nazwa...Narva Oceanic Star ma 1.900lm..przynajmniej tak jest napisane na opakowaniu. A jak sie to ma do Narva Oceanic Nature?? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi