Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :) bardzo dziękuję za rady !! wygląda że chyba skorzystam z wszystkich :) czekając jak radzi eljot 12 na dojrzewanie akwarium doleję bakterii - Biodigest Prodbio - dziękuję kunta :) i pomyślę o redukcji obsady mhmm to będzie o czym myśleć bo raczej cieszyłam się że prawie 200 L akwa da radę na 2-3 gatunki pyszczaków myślę że muszę bardziej zgłębić swoją wiedzę o Malawi i tak dziękuję sławekosw bo pewnie odpowiedzi w linku który poleciłeś pomogą mi podjąć słuszną decyzję !!! i tak od wczoraj karmiąc pysie dajemy tyle pokarmu- żeby został zjedzony w 2-3 min jak radzi paputek 25 a przy podmianie postaramy się najdokładniej jak się da oczyścić dno - oj będzie czystka :) DZIĘKI WIELKIE POZDRAWIAM

Opublikowano
i pomyślę o redukcji obsady mhmm to będzie o czym myśleć bo raczej cieszyłam się że prawie 200 L akwa da radę na 2-3 gatunki pyszczaków

Jeśli chodzi o pyszczaki to nie tyle ważny jest litraż co powierzchnia dna a zwłaszcza długość. Twoje akwa mimo że ma 190l to jest niezbyt przyjazne dla pyszczaków :( ale osobiście do yelow wpuścił bym maylandia livingstonii http://www.klub-malawi.pl/artykuly_klubowiczow/opisy_gatunkow/maylandia_livingstonii_pyszczak_muszlowy.html. Jest to mały pyszczak o bardzo ciekawym zachowaniu (z tego co o nim czytałem) a dodatkowo odpowiada pod względem żywieniowym, oba gatunki "mięsożerne". Jak zrobisz w 1 z 3 rogów akwa usypisko z muszelek to powinny żyć w zgodzie z yelow'kami które są terytorialne tylko podczas tarła.

Opublikowano

Witajcie Jest dobrze i to też wasza zasługa :) woda jest tak klarowna jakby jej nie było - parametry sprawdzę przy podmianie !! dzisiaj ja schabowy a pysie ...no to dla ich dobra :? sławekosw skąd wiedziałeś że schabowy ? :) jeśli chodzi o obsadę wiem że muszę myśleć ale to naprawdę trudne bardzo trudne - muszę jeszcze więcej wiedzieć eljot 12 - nauczyłam się od Ciebie że dobierając pysie dobrze jest wziąć pod uwagę między innymi np dietę bo raczej maylandia livingstonii nie będzie mógł być u nas - bardzo bym chciała 6-7cm mięsożerny itd masz rację pasowałby do naszego akwa ale nasze jest już urządzone i ... no powiem tak bardzo mi się podoba i będę myśleć dalej :) Bardzo bardzo dziękuję