Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanko odnośnie obsady, która mam w akwarium są to:

4 szt Alunocara

5 szt yellow

11 szt auratusów

ryby są młode

na innym forum ktoś napisałam mi że to pomyłka, ale taką obsadę przygotował mi pan z klubu akwarystycznego

proszę o opinie

post-9612-14695712444884_thumb.jpg

Opublikowano

akwarium 300l , aluoncary ( tak mi napisał ktoś na innym forum, że to taki gatunek mam w zbiorniku) zamieściłam zdjęcię, więc prosze o identyfikację

Opublikowano

ogolnie m.auratusy +yellow to zle rozwiazanie inna dieta, nie mowiac juz ze to jedne z najagresywniejszych pyszczakow natomiast alunocary sa z reguly lagodne wiec jezeli je laczyc z mbuna to tylko tymi najspokojnieszymi jak saulosi czy yellow,

proponuje oddac m.auratus i dodac 10 sztuk saulosi

Opublikowano

masakra rzeczywiście super specjaliści ze szczecińskiego klubu akwarystycznego skoro mi taką obsadę wymyślili;/

ciężko mi teraz będzie pozbyć się auratusów, rzeczywiście jeden to mały agresorek, ale reszta ogólnie narazie spokojna

Opublikowano

Wydaje mi sie ze jest to aulonocara hueseri zdjecie slabe wiec na 90% ,napewno do redukcji m. auratus jak dorosnie to i samice beda rownie agresywne prawie jak samce, napewno sterroryzują Ci reszte obsady a nawet zabija(mialem te pyski) , ewentualnie zamiast niego jako 3 gatunek maly harem saulosi.

Opublikowano

kurcze no to rzeczywiście mam problem ;/

Poleciłeś mi saulosi, proszę wymień mi jeszcze kilka innych gatunków które mogłabym hodować,

mam jeszcze pytanko przy okzaji odnośnie czyszczenia zbiornika -czym najlepiej i jak je karmić, bo narazie karmię spiruliną z innym pokarmem przeznaczonym dla pyszczaków

post-9612-14695712446281_thumb.jpg

post-9612-1469571244727_thumb.jpg

post-9612-14695712448311_thumb.jpg

Opublikowano

no teraz lepiej widac jest to mlody samiec Aulonocary steveni

zalerzy jezeli ma zostac aulonocara to tylko taki uklad, natomiast jezeli bez to masz wiekrzy wybor, wiec powiedz mi co zostaje..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.