Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem tutaj nowy,a przygodę z Malawi dopiero zaczynam.Wcześniej trzymałem trzy rodzaje nenków,ale postanowiłem zmienic biotop i padło na Malawi:)

Akwarium ma wymiary 150x40x40 i nie wiem jakie Pysie mogę w nim trzymac:( chciałbym dwa góra trzy gatunki.Myślałem o Maingano i yellow.Co o tym sądzicie??

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano

Może głupie pytanie zadam,ale troszkę mnie nurtuje:) Nie będą się źle czuły w tak wąskim akwarium?? pytam bo przeciez 40cm to nie jest tak duzo neonki miały się dobrze,ale pysie to inna bajka:))

Opublikowano

Ok rozumiem.Wew.tła nie będzie mam zamiar dac pogięty czarny worek na śmieci za akwarium..

Wielkie dzięki za szybką odp.

pozdrawiam

Opublikowano

Witam ponownie.Wnoszę małą poprawke moj zbiornik ma wym. 150x50x40. a nie jak napisałem na początku 150x40x40:)

Ale nie o wym. mi chodzi chodź wydaje mi się,że są dośc istotne przy wyborze obsady..

Jak pisałem wcześniej zamierzam w nim stworzyc swoje pierwsze malawi.

Początkowa obsada to Maingano i Yellow po 8szt. rybki będą miały po około 3-4cm(później redukcja)

Chciałbym do nich dołożyc Aulonocara RED RUBIN,Aulonocara FIRE FISH i Aulonocara Calico

wszytkie rybki takiej samej wielkości czyli około 3-4cm.

I w związku z tym mam kilka pytań:

Czy w ogóle mogę trzymac te rybki razem?(w sumie było by 5 rodzajów)

Jesli tak to w jakich ilościach?

Czy nie będą się krzyżowac?-pytanie głupie,ale zbytnio się nie znam...

Z góry dziękuję

Opublikowano

Dziękuję za szybkie odpowiedzi:) po przeczytaniu informacji z linka od slawekosw chyba się zdecyduje na dodanie do planowanej obsady tylko Aulonocar FIRE FISH...