labidochromis82 Opublikowano 16 Lutego 2010 #1 Opublikowano 16 Lutego 2010 Witam Mam inkubującą samiczkę yellow wszystkie inne ryby ją gonią po całym akwa mam tylko jeden gat akwa 150 l osiem ryb co robic?? proszę o pomoc mam obawy że nie donosi małych,,,
Moralesq Opublikowano 16 Lutego 2010 #2 Opublikowano 16 Lutego 2010 Odłów ją i umieść w kotniku, który montujesz w środku akwarium. Inne ryby będą ją cały czas widziały. Ułatwi to ewentualny powrót samicy do akwa jak już wypuści młode.
slawek gorol Opublikowano 16 Lutego 2010 #3 Opublikowano 16 Lutego 2010 Jeżeli to pierwsza inkubacja, to są małe szanse, że donosi. Odłowić możesz, owszem -tylko pytanie - czy będziesz miał co później zrobić z małymi ? Jaki masz układ ?
kunta Opublikowano 16 Lutego 2010 #4 Opublikowano 16 Lutego 2010 W akwa z yellowkami ciezko utrzymac male nawet jak donosi. Ja mam w akwa 1 yellowka tylko w celu KONTROLOWANEGO przerybienia. Mimo ze mam duzo malych kryjowek to I tak daje sobie rade z wszystkimi maluchami (no prawie z wszystkimi bo ostatnio takiego kolo 2-3 cm z filtra zewnetrznego wyciagnalem I on juz jest bezpieczny)
paputek25 Opublikowano 16 Lutego 2010 #5 Opublikowano 16 Lutego 2010 Jak miałem yellówki , to jedna z nich mi wskoczyła do kotnika gdzie przebywało 15 świeżo "wyplutych" maluszków saulosi. Pożarała wszystkie
eljot Opublikowano 16 Lutego 2010 #6 Opublikowano 16 Lutego 2010 Duże Yellowki świetnie polują ale małe jeszcze lepiej się ukrywają U mnie największa że się tak wyrażę "przeżywalność" w ogólnym jest właśnie wśród Yello.
Firemen37 Opublikowano 1 Marca 2010 #7 Opublikowano 1 Marca 2010 Często powroty z kotnika do zbiornika ogólnego są trudne ,niektóre ryby nie chca akceptować ryb po dłuższej nieobecności,tak więc i rozwiązanie w którym ryba jest odizolowana na jakis czas nie do końca jest słuszne.To wynik własnych obserwacji
Rekomendowane odpowiedzi