Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sadzisz, ze jest cos w stanie przezyc, przeplywajac przez lopatki wirnika ? Watpie :D

Widziałem to wielokrotnie na jawie, nie śniło mi się. Chociaż muszę przyznać, że za pierwszym razem zdziwiłem się i to bardzo. :shock:

Opublikowano

owszem, zgodze sie w wypadku kubla, ew. pompy, gdzie ryba wpada do rury ssacej, ale nie do glowicy. Chyba nie wszyscy zrozumieli : nie mam rury ssacej, tylko glowice bez gabki umieszczona w akwa.

Opublikowano
owszem, zgodze sie w wypadku kubla, ew. pompy, gdzie ryba wpada do rury ssacej, ale nie do glowicy. Chyba nie wszyscy zrozumieli : nie mam rury ssacej, tylko glowice bez gabki umieszczona w akwa.

Sławek zrozumiałem. Też mam pompę w zbiorniku, bez żadnego prefiltra (założone tylko sitko spływu), która tłoczy wodę do korpusów. Dziwne, ale czasami narybkowi udaje się pokonać wirnik.

Opublikowano
owszem, zgodze sie w wypadku kubla, ew. pompy, gdzie ryba wpada do rury ssacej, ale nie do glowicy.

a co to za różnica ? przecież te wszystkie pompy są identycznie zbudowane jeśli chodzi o napęd.

Opublikowano
a co to za różnica ?

kolejność

w przypadku kubełka ryba zostaje zassana przez rurę ssącą i wpada do niego a dopiero potem jest wirnik, który tłoczy wodę do akwa

w tym drugim przypadku pierwsza jest głowica z wirnikiem a dopiero po niej korpus

więc w przypadku kubełka ryba nie pokonuje wirnika aby się do niego dostać

Opublikowano
a co to za różnica ?

kolejność

w przypadku kubełka ryba zostaje zassana przez rurę ssącą i wpada do niego a dopiero potem jest wirnik, który tłoczy wodę do akwa

w tym drugim przypadku pierwsza jest głowica z wirnikiem a dopiero po niej korpus

więc w przypadku kubełka ryba nie pokonuje wirnika aby się do niego dostać

dokladnie. amen.