Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czytałem na forum że ma ktoś filtr narurowy zasilany głowicą.

Chciałem też z tym pokombinować ale zastanawiam się czy głowica ma lepsze ssanie czy tłoczenie?

Z której strony tego całego ustrojstwa ją dać na dopływie czy odpływie?

Opublikowano

Chyba chodzi o mnie :mrgreen: Z braku kasy konieczne było postawienie owego wynalazku. Pompa w akwa-narurowiec-wylot. Oczywiście dwa zaworki do zakręcania przy czyszczeniu wkładu. Odpowiadając na twe pytanie - tłoczenie.

Opublikowano

u mnie chodzi pompa 3500 l/h tłocząc wodę do narurowców i z tego rozwiązania jestem bardziej zadowolony niż z pompy CO

Opublikowano
Chyba chodzi o mnie :mrgreen: Z braku kasy konieczne było postawienie owego wynalazku. Pompa w akwa-narurowiec-wylot. Oczywiście dwa zaworki do zakręcania przy czyszczeniu wkładu. Odpowiadając na twe pytanie - tłoczenie.

Przegladalem ten watek I rzeczywiscie chodzilo o Ciebie :)

Jeszcze jedno - co masz zalozone na wlocie glowicy?

Opublikowano

Nic nie zakladalem :D Bo po co ? Zakladajac np. gabke, tworzysz prefiltr filtra mechanicznego - idiotyczne w samym zalozeniu. Cyrkulator kieruje gowna w strone glowicy, ktora jest umieszczona 10 cm nad piachem i ot cala historia :D

Opublikowano
Nic nie zakladalem :D Bo po co ? Zakladajac np. gabke, tworzysz prefiltr filtra mechanicznego - idiotyczne w samym zalozeniu. Cyrkulator kieruje gowna w strone glowicy, ktora jest umieszczona 10 cm nad piachem i ot cala historia :D

A co z maluchami?

Nie wciaga ich?

Opublikowano

Mimo, ze to pompa 2000 l/h, nie dajmy sie zwariowac. Jedyne co wciaga maluchy i to skutecznie, to samce hongi :mrgreen:

Wklad sznurkowy 50.mikronow takze stawia opor, wiec spokojnie...