Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jaki gatunek proponujecie do saulosi w takim akwarium?

Coś z mbuny czy może są pasujące gatunki z non mbuny?

Akwarium standard 120x40x50,jaka ilość ryb byłaby optymalna do takiego akwarium?

Chciałbym uniknąć krzyżówek między rybami a także zbyt dużego podobieństwa tych gatunków.

W 60l akwarium można ok 10-15rybek 2cm do rozmiaru 5-6cm pohodować?

Nie zaszkodzi im to?

Posted

Może coś z tych:

P.Elongatus Chailosi

P.Acei Black Tanzania

P.Perspicax

M.Mbenji OB

L.Perlmutt

Labidochromis chisumulae

Labeotropheus trewavasae Chilumba

Czy coś jeszcze fajnego :wink:

Posted

Polecam Metriaclima Callainos u mnie z saulosi coral dogadują się rewelacyjnie. Samiec callainosa praktycznie dzieli rewir z samcem alfa saulosi. Każdy ma swoją grotę a dzieli je jednie ściana z kamienia, normalnie sąsiedzi :wink:

Posted
Polecam Metriaclima Callainos u mnie z saulosi coral dogadują się rewelacyjnie. Samiec callainosa praktycznie dzieli rewir z samcem alfa saulosi. Każdy ma swoją grotę a dzieli je jednie ściana z kamienia, normalnie sąsiedzi :wink:

Widoczna różnica między samcem a samicą?

Posted

Moga skarlowaciec , zredukowac sie i zatruc wyskokim stezeniem azotanow , jak wyobrazasz sobie10- 15szt. 5-6cm pyszczakow w 60l :mrgreen:

Posted
Moga skarlowaciec , zredukowac sie i zatruc wyskokim stezeniem azotanow , jak wyobrazasz sobie10- 15szt. 5-6cm pyszczakow w 60l :mrgreen:

2cm,przy 5cm do 240l zostały by wpuszczone,ale się dowiedziałem,że takie 2cm można wpuścić do 5-6cm saulosi od razu do 240l,więc chyba tak zrobię :wink: