Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja dałem się nabrać, że sump jest tanszy. Obecnie jeśli miałbym wybierać wybrałbym kubełek do takiego maleństwa jak moje.

A poza tym nie żałuję że jest sump - mam fajne doświadczenia z nim. Do kolejnego akwa, to juz bez eksperymetnów, pewnie kubełek ( bo taniej ).

Niezgodzę się tylko z:

1. - że przez sumpa można zalać mieszkanie - jeśli wszystko jest ok zrobione, to prawdopodobieństwo zalania mieszkania jest równie prawdopodobieństwu pęknięcia akwa - czyli żadne. Bo niby co się ma wylać ? Którędy ?

2. że jest głośny. Sump potrafi byc glośny, ale również niezwykle cichy - niestety regulacja leży po Twojej stronie. Nie ma, że kupiłem model X i już będzie cicho. Na rynku niewiele jest gotowych sumpów, a hałasuje najbardziej w kominie.

Tak więc star4870 wyciągnąłeś właściwe wnioski i pewnie masz jasno określone potrzeby -gratuluję, a teraz wybieraj sam ;D

Opublikowano

Jeśli się zastanawiasz, to dobrze, kolejny który przechodzi ból techniki i obsady. ;-) Nikt nie może mieć lepiej i na gotowo nic nie ma.

Jeśli zdecydujesz się na 250x60x60 jak radzą wcześniej to zrób sump biolog+technika, i kubełek jako śmieciarka.

To i z obsadą sobie poszalejesz, no chyba że myślisz o jakimś małym stadku to sam kubełek staczy.

Pomyśl lepiej o doprowadzeniu wody i kanalizacji, bo wymiana wody to będzie wysiłek.

Co do myśli o zalaniu, to czy zalejesz sąsiada z rozmiaru 250x50x50 czy 250x60x60 to różnica jest mało widoczna. I tak potop i w...y sąsiad. ;-)

No chyba że sąsiad kumaty i zapyta" Z jakiego rozmiaru nie Pan zalał, no bo chyba nie z 250x60x60 :-)

ale zawsze możesz powiedzieć jak w reklamie, ... no bo zwarło odwrotnie ....