Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

szkoda ze nikt nie doradził, ktory pokarm dainichi nie wpływa na "popsucie" sie zoltego koloru., a dobrze byloby zeby sie poprawił. Na stronie producenta czytalem tylko o kolorze niebieskiem jak i czerwonym.

Perez666 wyjaśnij mi z łaski swojej co ma piekna tabelka wspolnego z kolorem żółtym i pokarmem dainichi?

Opublikowano

dzieki mutra za tą rade, mam nadzieje ze dobra:)

ja po zmianie z hikari gold na dainichi veggie moje saulosi jakby sciemniały i dostaly czarnych preg. Karmie 2 razy w tygodniu, I nie wiem czy to jest faktycznie wina dainichi, czy moze ryby podrosly i byly z kiepskiej hodowli czy cos, moze zestresowane , sam nie wiem. O dainichi supreme tez czytalem nie najlepsze komentarze dot. koloru saulosi. Dainichi veggie mi sie konczy, wiec kupie tego naurefood color.

pozdr.

Opublikowano

A mnie po Dainichi color fx i ultima krill ani yello ani saulosi (co prawda coral) nie ściemniały wręcz przeciwnie, może dlatego że podawałem również NF color plus :wink:

Opublikowano

Bo żeby doszło do ściemnienia pod wpływem pokarmu muszą być spełnione dwa warunki: ryba musi posiadać melanofory odpowiedniego typu odpowiadające za ciemne ubarwienie a pokarm musi zawierać dużo tyrozyny i innych subst. odpowiedzialnych za czarną barwę.

Na pewno ryby nie powinny ściemnieć po veggie, po color FX jest to możliwe ale po Vegie wydaje się mało prawdopodobne.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Troszeczkę od świeże ten wątek. Zamierzam kupić nowe karmy dla pysiaków i w jednym sklepie internetowym znalazłem taką ofertę. Opis mało co mówi :( Co byście na ich temat mogli powiedzieć i które radzicie zakupić :idea:

Nie chce kasy w błoto wywalać.

Dainichi Veggie FX Sinking

Dainichi Veggie Delux Sinking

Dainichi CICHLID Ultima Krill sinking

Dainichi Cichlid Color FX Sinking

Dainichi Color Supreme Sinking

A czy to są płatki czy granulat :?: :!:

Z góry dziękuję za odpowiedz .