Skocz do zawartości

Nowe akwa i Ps. saulosi dziwne zachowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wczoraj wpuściłem do akwarium 10 szt Ps. saulosi. I zastanawiam się nad ich zachowaniem , pływają w kupie najczęściej w rogach akwarium poruszając się w gore i w dól. Tylko w czasie karmienia rozchodzą się po akwarium. Tylko dwa osobniki od czasu do czasu pływają między kamieniami i przeszukują groty. Czy to normalny objaw ??

Opublikowano

Akwarium 112L, piasek + piaskowiec. Dojrzewało 2 tyg. Kubełek ze starego zbiornika JBL E700 + aquashut turbo. TWw 10. PH 7.8 reszta niestety nie oznaczona, nie kupiłem jeszcze testów.

Opublikowano

Radzę szybko kupić testy na nh4 no2 no3.Wpuściłeś ryby tak naprawdę nie wiedząc czy cykl się ustabilizował (w co wątpię).Kup jutro te testy i daj znać jak to wygląda.

Opublikowano

witam

Jestem początkującym akwarystą i też wpuściłem saulosi do akwa(też pływają w stadzie).Badałem tylko ph i jest w normie,innych testów nie robiłem

ryby się mają dobrze, a akwa dojrzewało ok 1,5 miesiąca.Czy koniecznie musze robić te inne testy skoro wygląda na to że rybki się dobrze czują ???

post-9506-14695712431642_thumb.jpg

Opublikowano

1.5 miesiaca to okres wystarczajacy dla stabilizacji cyklu, pod warunkiem, ze dostarczona byla pozywka: mrozonka, gowna ryb startowych itd. sama woda w sobie nie dojrzeje.... podaj wiecej informacji.

Opublikowano

Jutro chce kupić testy na No2 i No3 tylko nie wiem jakiej firmy,a czytając forum nie znalazłem jakiejś konkretnej odpowiedzi ilu użytkowników tyle testów.