Skocz do zawartości

Który filtr TETRA TEC EX-700 vs JBL Cristal Profi e900 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowy, zamierzam kupić filtr zew ale nie wiem który będzie lepszy do mojego aqwa 240l 120x40x50

TETRA TEC EX-700 vs JBL Cristal Profi e900

Opublikowano

Witamy na naszym forum. Na gorze masz opcje Szukaj. Znajdziesz w niej wiele interesujacych cie odpowiedzi.

Ale do rzeczy. Tetra - filtr cieszacy sie roznymi opiniami. bylo duzo narzekan ale i rownie tyle dobrych opinii.mialem kiedys do czynienia z nim i u mnie smigal bez zastrzezen. Jbl - tutaj nie czuje kompetentny do wypowiedzi, gdyz nigdy nie mialem. Ale z tego co wiem, to wielu chlopakow ma i sobie chwali. Nie przypominam sobie jakichs narzekan.ale niechaj sie wypowiedza posiadacze :wink:

Opublikowano

Witam.

Na temat Tetry nic Ci nie powiem bo nigdy nie uzywalem, mam natomiast od dluzszego czasu JBL e900 i e1500, z obydwu jestem zadowolony.Sa cichutkie, praktycznie bezglosne i jak na razie (odpukac) chodza przez caly czas bezproblemowo.

Opublikowano

miałem tetrę 1200 niestety po niecałym roku przeciek zalane mieszkanie , jbl 900 mam ,działa jako biolog jest cichy, jednak przepływ słabiutki

rdziłbym ci zakup jbl 1500

Opublikowano
:mrgreen: z tego co się dowiedziałem to przy filtrach JBL dość często pojawia się problem z wirnikiem , a tetry zaś problem ze szczelnością , a im więcej czytam tym bardziej nie wiem co mam kupić a i fundusz mam niestety ograniczony :evil:
Opublikowano

Faktycznie problem jest poważny? Ja tak samo nie wiedziałbym która opcja jest lepsza; po powrocie do domu zostać zaskoczonym:

a. Przez 200l wody na podłodze,

b. Trochę głośniej pracujący wirnik,

:mrgreen:

Ja w tej chwili używam e900 i e1500. Ten pierwszy pracuje u mnie już ponad rok i faktycznie wirnik zaczyna trochę głośniej pracować, ale tylko przy rozruchu. Po pewnym czasie wszystko się dociera i jest znacznie lepiej, jednak nie jest to już błoga cisza jak w przypadku nowego e1500.