Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

do niedawna chodowałem paletki...:) jednak pyszczaki mnie zaczarowały i przepadłem.... te rybki są cudowne mam baniaczek 500l wiele kryjówek skalnych troche roślin piasku i żwiru....:) jak narazie mam 7 yellow 5 rybek(podejżewam saolosi) 3 (chyba jakies aulonocary) 5 red-redów i 2 elongatusy( a przynajmniej mam taka nadzieje...:)) chce doprowadzic do przerybienia jakie inne rybki proponujecie ?? osobiscie podziwiam auratusy jednak troche mnie agresja odstrasza...?? co wy na to?? prosił bym doswiadczonych malawistów a pomoc w odszyfrowaniu gatunków(poprzez zdięcia) jesli ktos chce pomoc to prosze sie odzywac na gg 4027108(czesto nie widoczny) przepraszam za ewentualne błedy w nazewnictwie itp. brak doświadczenia z tymi rybami:/

Opublikowano
do niedawna chodowałem paletki...Smile jednak pyszczaki mnie zaczarowały i przepadłem.... te rybki są cudowne mam baniaczek 500l wiele kryjówek skalnych troche roślin piasku i żwiru....Smile jak narazie mam 7 yellow 5 rybek(podejżewam saolosi) 3 (chyba jakies aulonocary) 5 red-redów i 2 elongatusy( a przynajmniej mam taka nadzieje...Smile) chce doprowadzic do przerybienia jakie inne rybki proponujecie ?? osobiscie podziwiam auratusy jednak troche mnie agresja odstrasza...?? co wy na to?? prosił bym doswiadczonych malawistów a pomoc w odszyfrowaniu gatunków(poprzez zdięcia) jesli ktos chce pomoc to prosze sie odzywac na gg 4027108(czesto nie widoczny) przepraszam za ewentualne błedy w nazewnictwie itp. brak doświadczenia z tymi rybami:/

podsumuwujac masz w akwa:

5 yellow

5? (najprawdopodobniej saulosi)

3? (chyba aulony)

5 red-red

2 elongatusy (chyba)

a wiec osobiscie sadze ze najlepiej by bylo gdybys zacza kompletowac obsade od nowa, poniewaz niejestes pewny jakie masz dokladnie pyszczaki w akwarium oraz masz je w dziwnych ilosciach :wink: Przy wyborze pyszczakow muszisz zwracac uwage na to czym sie one zywia, jaki maja stopien agresji :D. A wiec osobiscie radze ci skompletowac obsade od nowa. Pytaj na forum jakie gatunki cie interesuja, cos napewno poradzimy :wink:

Opublikowano

jeśli tak bardzo podobają ci się auratusy proponuję:

melanochromis auratus - 1+4(5)

labeotropheus trewavasae -1+4

maylandia esthera red-red -1+4

labidochromis hongi -1+4

Opublikowano

chyba zdecyduje sie na zmiane obsady na łagodniejsza...:) i bardziej pewna :)

yellow- te co juz mam 7

saulosi- 2+5

rdzawe 2+5

aulony 2+5

maingano 2+5

co myslicie o łaczeniu mbuna z nie-mbuna bo osobiscie podoba mi sie Placidochromis electra i nawet temperamentep pasuje co sadzicie o takim ukladzie??

Opublikowano

Witam

Kolego Ty juz sam sobie ospowiedziales na to pytanie !?:-)

Jesli electry Cie zauroczyly to inne nie mbuny powala Ci na kolana kolego!!! idz w tym kierunku masz ku temu warunki tzn akwa a i bardzo dobra szkole uczaca cierpliwosci i rzetelnosci w pracy nad akwarium (hodowla palet). Nawet nie zastanawiaj sie nad mbuna! Mbuna moze miec każdy! Nie-mbune malo kto ;-)

Wiec zastanow sie jeszcze troszke i zdecyduj na cos. Jesli bedzie to nie-mbuna to wspolnymi silami wymislimy Ci taka obsade ze stadko Marlboro red bedzie przy tym blade ;-)))

pozdrawiam

MekkaB

Opublikowano

no nie wiem....:):):) co sadzicie o kupowaniu przez neta....?? bo tu u mnie na zadupiu... to za wiele akwarystycznych nie ma:/