Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sprawa była by może prosta gdybym nitrivec mogła dostać oblatałam wszystkie sklepy zoo i nic w jednym z nich powiedziano mi że tego już w żadnej hurtowni nie ma bo sam chciał ten właściciel kupić i dał mi antybiotyk który jest stosowany dla krów i świń podobno na identyczny składnik ja ten środek nitrivec, dodał że może to być zapalenie płuc i oskrzeli :? co mnie trochę dziwi wiec nie wiem czy mam dodać ten antybiotyk do wody , na marginesie dodam że ryby jak by czuły się lepiej są bardziej ruchliwe niż wczoraj pływaja juz po całym akwa zaczynaja sie gonic ale dalej nie jedzą

Opublikowano
sprawa była by może prosta gdybym nitrivec mogła dostać oblatałam wszystkie sklepy zoo i nic w jednym z nich powiedziano mi że tego już w żadnej hurtowni nie ma bo sam chciał ten właściciel kupić i dał mi antybiotyk który jest stosowany dla krów i świń podobno na identyczny składnik ja ten środek nitrivec,

1. Nitrivec jest w każdej hurtowni, która sprzedaje produkty firmy Sera.

2. Nitrivec nie ma nic wspólnego z lekarstwem.

dodał że może to być zapalenie płuc i oskrzeli

Jak mam być szczera... jeżeli faktycznie tak powiedział, to bez ogródek napiszę to i mogę Mu powtórzyć w oczy- jest skończonym idiotą. Ryby nie mają oskrzeli i płuc. Nawet dwudyszne. Może powinien przemyśleć czy nie zostać jednak importerem aut dla ludu po lekkiej stłuczce.

Opublikowano

Aldona jest wiele innych środków uzdatniających wodę i posiadających w swoim składzie bakterie jak nie ma nitrivec to bio nitrivec lub podobne preparaty innych producentów tetry JBL itp. po prostu musisz pytać o produkty zawierające bakterie nitryfikacyjne najlepiej takie jak pisał shinuk bez pożywki.

Ja bym tego specyfiku dla krów i świń nie wlewał :?:

Opublikowano

no włąsnie mnie tez te zapalenie płuc i oskrzeli baaaaaardzo zdziwiły i pytałam i inne zamieniki nic nie mieli :cry: zapytałam jeszsze w innym sklepie zoo powiedzieli że na poniedziałęk moga sprowadzić tylko czy ryby wytrzymaja do tego czasu :?: i jeszcze jedno ocierają sie o piasek i co dziwne jak by miały kaszel tak to wygląda inaczej tego nie umiem opisać

Opublikowano

Ocieranie to jeden z efektów twoich błędów :| ryb nie karm powinny wytrzymać całe szczęście że jest ich tylko 5 :) . Trochę mnie to dziwi że nie mają żadnych preparatów, nie wiem gdzie mieszkasz ale u mnie praktycznie w każdym sklepie zajmującym się akwarystyką coś się dostanie?

Opublikowano
Ocieranie to jeden z efektów twoich błędów :| ryb nie karm powinny wytrzymać całe szczęście że jest ich tylko 5 :) . Trochę mnie to dziwi że nie mają żadnych preparatów, nie wiem gdzie mieszkasz ale u mnie praktycznie w każdym sklepie zajmującym się akwarystyką coś się dostanie?

no nigdzie nie umiem dostac ale zajże do jeszcze jednego sklepu malawi w sosnowcu tam napewno bedzie a te ocieranie to z czego wolałabym wiedziec zeby nie popełniac tego samego błędu

Opublikowano

Aldona w każdym zoologicznym w hipermarkecie dostaniesz: M1 Czeladź, Plejada lub Auchan w Sosnowcu i w Sklepie Malawi z pewnością też i to taniej:)

A ocieranie w twoim przypadku to na 99,9 świeża woda :wink:

Opublikowano
Aldona w każdym zoologicznym w hipermarkecie dostaniesz: M1 Czeladź, Plejada lub Auchan w Sosnowcu i w Sklepie Malawi z pewnością też i to taniej:)

A ocieranie w twoim przypadku to na 99,9 świeża woda :wink:

W M1 nawet smaru do uszczelek nie mieli he he

Opublikowano
sprawa była by może prosta gdybym nitrivec mogła dostać oblatałam wszystkie sklepy zoo i nic w jednym z nich powiedziano mi że tego już w żadnej hurtowni nie ma bo sam chciał ten właściciel kupić i dał mi antybiotyk który jest stosowany dla krów i świń podobno na identyczny składnik ja ten środek nitrivec, dodał że może to być zapalenie płuc i oskrzeli :? co mnie trochę dziwi wiec nie wiem czy mam dodać ten antybiotyk do wody , na marginesie dodam że ryby jak by czuły się lepiej są bardziej ruchliwe niż wczoraj pływaja juz po całym akwa zaczynaja sie gonic ale dalej nie jedzą

omijaj ten sklep z daleka ,a ten specyfik niech sobie sam zaaplikuje

ja do swojego dawałem startery dla morszczaków z bardzo pozytywnym efektem . Jeżeli masz problem w tradycyjnych sklepach ,może sprubój z internetowymi .

Opublikowano

ten kaszel wskazuje na przywre skrzelową. Tetra robila specjalistyczny lek, moze ktos przypomni jak to sie nazywalo. Z tego co wiem mozna tez leczyc preparatami fosforoorganicznymi. Cały czas temperatura ok. 28 st. C, przewietrzanie wody!!!

Na pewno mozna leczyc tymi preparatami:

Capifos – zoolek

Tremazol – sera

Preis-coly – preis aquaristik

wszystkie objawy pasuja. "posmutnienie lub niepokój, duszność, podpływanie pod powierzchnię wody, lub wylot filtra, nierówne otwieranie i zamykanie pokryw skrzelowych, ocieranie się pokrywami skrzelowymi o przedmioty " no i ten "kaszel". przede wszystkim

Mam nadzieje ze sie myle i to nie daktylogyroza,

powodzenia.