Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja mam Atmana 203 w 450L Tanganice i wystarcza. Myślę że z 200l baniaka zrobi Ci praleczke.

No nie bardzo,zauważ że to nie 200l a 240l czyli 120cm dł.IMO AT-203 będzie w sam raz ewentualnie zawsze może mu przykręcić przepływ.Po paru dniach przy gęstej gąbce i tak da dmuchanie na full.

Opublikowano

Powiem tak:Atman-203 i Resun sp-3800L mają po 2000l/h.

Różnica jest tylko w mocy......Atman 40W,Resun natomiast 25W.Tak podają producenci.

Jeden i drugi mają regulacje przepływu........więc :?:

Tylko gdybym polecał Resuna to z koszem Szuta.

Sam używam ten filtr z tym koszem (po małej przeróbce).Jestem zadowolony :!:

post-8237-14695712374326_thumb.jpg

Opublikowano

Tylko i wylacznie gabka szuta. Zmienilem ja tydzien temu na gesta gabke z allegro i teraz zaluje. Dzis wraca do baniaka. Nie mam racjonalnego wytlumaczenia, ale zbiera ona wiecej niz z alledrogo przy identycznie ustawionej cyrkulacji.

Opublikowano

Oj Sławku,Sławku...ten twój resunik jest chyba jakiś wadliwy ,że nie umie uciągnąć gęstej gąbki :P U mnie ta gąbka z atmanem śmiga aż miło, natomiast gdy kupiłem tą szutowską i spojrzałem na nią.....kopara opadła.Pory ma jak ser szwajcarski :D Mniejsze ryby to by przez nią przeleciały :mrgreen: Większe nawet niż atmanowskie gąbki.Gęsta gąbka najlepsza :wink:

Opublikowano
Powiem tak:Atman-203 i Resun sp-3800L mają po 2000l/h.

Różnica jest tylko w mocy......Atman 40W,Resun natomiast 25W.Tak podają producenci.!:

Z tego co piszą na stronie to Atman ma 30W więc różnica 5W to już nie wiele .

Czyli wychodzi na to że lepiej atmana z dużo gęstą gąbką .

A czy cena 49,99 zł to dobra??