Skocz do zawartości

Problem z wodą POMOCY!!!???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te fafrocle które latają po całym akwa po gwałtownym włączeniu kubła świadczą o dojrzałym akwarium, bo to oderwany film kolonii pożądanych bakterii i raczej nie spodziewałbym się ich w baniaku tygodniowym.Taki skrót myślowy.A ten preparat który wlałeś nie działa tak,że wiąże metale ciężkie i różne różności w koloid, i to wlasnie zobaczyles? Zdjęcia niewyraźne.

Opublikowano

nabe - przecież nie wyczarowałem tych bakterii jak tak mówisz tak musi być co do zdjęć to robiłem je Omnią na szybko a nie wyrażne bo jest filtr włączony i to pływa w koło i po trochu filtr to łyka teraz juz prawie tego nie ma robiłem test teraz na NO2 i jest 0,0 (robione kropelkowym testem), a NO3 nie mam testera i innych może ma dokupić jakiś to jutro kupie??

Opublikowano
Na płocie pisało du... chciałem pogłaskać i mi drzazga weszła czy to dobrze czy źle :mrgreen: sorry :wink:
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

NO2 to jest podstawowy test ale musisz go używać logicznie tzn. tak aby zaobserwować wzrost a potem spadek tego parametru. Jak już zostało powiedziane doczytaj FAQ, w szczególności o cyklu azotowym - kwestia była poruszana wielokrotnie. Tematu nie zamykam na wypadek gdybyś miał jakieś pytania PO zapoznaniu się z tematem. Na przyszłość, proszę, inaczej formułuj temat wątku. Wystarczy jeden znak zapytania zamiast trzech, i caps lock też nie musi być nadużywany. mutra