Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

powtórzę jeszcze raz - Twoja teoria naturalnej selekcji i zabijania się ryb w akwarium jest zwyczajnie śmieszna. Zwierzęta w ZOO, które są terytorialne, też powinno się pakować razem do klatek, niech wygra najlepszy! Że puma agresywna? - wrzućmy jej tygrysa, żeby przygasił jej temperament...

To będzie mój ostatni post w tym i tak przeinwestowanym przez nas wątku, bo kolega po prostu WIE. Taką myśł mam (aż głowa mnie rozbolała :mrgreen: ) - "Problemem" znakomitej większości specjalistycznych forów internetowych (a takim chcemy być) jest fakt, że gromadzący się tam ludzie "co nieco" wiedzą, są pasjonatami i muszą stykać się co i rusz z nowymi, którzy wchodzą bez pardonu ze swoimi teoriami, wiedzą powierzchowną, zasłyszaną i generalnie mają w d.... to co inni im piszą. Bo liczy się przecież, żeby mówić i nabijać posty, a nie czytać. Niech wszyscy zobaczą jaki jestem poinformowany! A prawda jest taka, że takie persony zwyczajnie ośmieszają się w oczach innych. Wejdź na inne fora, wszędzie jest tak samo... Nigdy nie będzie takiego samego przekazu od pasjonatów z forów internetowych, a komentarzami pod njusami z onetu...

Wszystko da się wrzucić do każdego akwarium, pawiookie w 50 litrach też żyją. Ten przykład jest oczywiście nieporównywalny do TWojej obsady, ale chcę, żebyś wiedział o co chodzi. My chcemy, żeby było w akwarium jak najlepiej i by ryby się nie zabijały, a Ty chcesz, żeby obsada "dała radę" i mieć igrzyska w akwarium, żeby alfa pozamiatał pozostałe samce. Ot taka subtelna różnica.

Widać, że coś tam wiesz, ale jest jeszcze coś istotniejszego w tej kwestii - własne doświadczenie. Sukcesów życże i.. niech wygra w akwarium najlepszy! :twisted:

Opublikowano
tak tylko ze moj Wuj skoro o nim mowa ma okolo 2 tys litrow wody w zbiornikach, od okolo 10 lat tanganika+malawi i jest pasjonatem akwarystyki od 27 lat, min. od niego mam 70% pyskow;),

No to nie ma się czym chwalić, jeżeli po tylu latach udziela tak nonsensownych rad. Wniosek jest prosty- niektórzy się nie uczą.

Nie wiem po co to mi piszesz- znam multum ludzi mających wielokrotnie więcej, którzy zresztą również potrafią wygadywać głupoty i... no właśnie i co z tego. Miałam w jednej kuchni więcej i... no właśnie co z tego. W tej chwili, gdy się porozglądam to widzę 10 razy tyle i co z tego? Istotne jest to, że Twój Wuj udziela głupich rad, Ty je powielasz i tak to sobie leci.

Nie znam Twojego Wuja, a dla mnie jest to prosty wyznacznik, że w tym kraju nie jest żadnym specjalistą od tego tematu, gdyby było inaczej- znałabym go. Proste, logiczne etc.

Elzox... kim jest z wykształcenia Twój Wuj- po udzielam mu rad, będzie jak ta lala. On udziela głupich w moim zawodzie, ja po udzielam Jemu w jego. Będzie równowaga, nirwana i szlus.

Opublikowano

Chce sprobowac i sie przekonac z o wymi 3 gat w 300l jezeli sytuacja bedzie zla napewno odlowie najmniej przyjmujacy sie gatunek nie che meczyc ryb i przyznaje wam wiele racji, dlatego tu sie udzielama ,nie na innych forach bo licze sie ze zdaniem pasjonatow malawi z wiekrzym stazem,ale takze zdanie akwarystow ,ktorych znam tez sie liczy plus wlasne przemyslenia, nie lubie jak ktos mnie odrazu atakuje bo ma inne zdanie i obraza proponuje zakonczyc temat,napisze jakby cos sie dizalo zle z pewnoscia.

Pozdrawiam i sorry za moja arogancje;)

P.s moj wujek ma przerybione wszystkie baniaczki ,jest starej daty i nawet kijem nie wmowisz mu ze czarne to biale,ale bez watpienia na rybach sie zna i mial wiele zestawien, moze poprostu nie dazy ich takim szacunkiem jak wy ...coz taki typ czlowieka .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.