pabloski76 Opublikowano 16 Grudnia 2009 #1 Opublikowano 16 Grudnia 2009 mam kotnik 60litrow w nim plywa inkubujaca samica yellow,droga samica red red jest w zbiorniku tez inkubuje.Moje pytanie czy w kotniku moga byc dwie inkubujace samice lub czy gdy beda male rybki yellow czy moge dodac samice red red?
czester_ Opublikowano 16 Grudnia 2009 #2 Opublikowano 16 Grudnia 2009 To różnie, czasem nic sobie nie robią a czasem gryzą się nawzajem. Muszisz wpuścić i poobserwować. Ja samice władam do kotników bo 2 nie dają rady.
kunta Opublikowano 16 Grudnia 2009 #3 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Ja z doswiadczenia wiem ze dwie samice saulosi w 70 litrach to byl zly pomysl. Niby toto najspokojniejsze gadziny ale takiego dymu miedzy dwiema rybami to w zyciu nie widzialem (lacznie z wyskakiwaniem z akwa). Musialem je rozdzielic NIEPRZEZROCZYSTA pleksi bo by sie pozabijaly.
pabloski76 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Autor #4 Opublikowano 16 Grudnia 2009 a jak juz bede plywaly male yelonki to samice red red mozna wpuscic?
slawek gorol Opublikowano 17 Grudnia 2009 #5 Opublikowano 17 Grudnia 2009 pisal ci Czester ze musisz sam obserwowac. nie znamy przepisu ze mozna Yellowa trzymac z Redem, albo maingano z hongi ...
Rekomendowane odpowiedzi