bedeq Opublikowano 10 Grudnia 2009 #11 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Napisałem że Labidochromis Yellow Cacruleus trochę nie pasuje tak ale z łatwością przyzwyczaja się do jedzenia roślinnego a od czasu do czasu rzucisz trochę mięska dla wszystkich to nic się nie stanie jakoś czy mam te gatunki razem i nic się nie dzieje pływają dobrze się czują rosną i jest git Labidochromis Yellow Cacruleus ma 4 sztuki po 5 miesiącach mierzą 10 cm to co roślinna dieta im szkodzi bo nie wiem
aarset Opublikowano 10 Grudnia 2009 #12 Opublikowano 10 Grudnia 2009 O to czy czują się dobrze i odpowiada im ta dieta zapytaj w Wigilię, święta niedługo.
mateo35 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor #13 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zakupy zrobione . Pseudotropheus Greshakei Labidochromis Red Top Hongi Ps. Demasoni Ps. Saulosi Maylandia Red Red-nadal musze polowac na samice.Ewentulnie poczekam na mlode bo samica inkubuje juz tydzien. Zakupy spore , ale musialem wykorzystac sytuacje i sie obkupic bo nie wiem czy bedzie jeszcze taka okazja.Mialem zamiar jeden zbiornik zlikwidowac , ale w tej sytuacji nic z tego.Teraz pozostala decyzja jak podzielic?Myslalem o pozostawieniu Saulosi z Hongi w 180l a reszta do 375l
MalawiHobby Opublikowano 11 Grudnia 2009 #14 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Albo saulosi albo demasoni,nie łączy się tych gatunków
elozox Opublikowano 11 Grudnia 2009 #15 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Do 180l dac harem saulosi czyli zrobic 1gatunkowe, bedziesz mial ciekawe obserwacje zachowan ryb np w haremie 2x5, pozatym inna dieta i zachowanie czyli z wyzej wymienionymi gatunkami prawdopodobnie samiec saulosi nie wybarwil by sie i bylby celem atakow - reszte pyskow do 375l czyli zrobic 4 gatunkowe i sprawa zalatwiona.
slawek gorol Opublikowano 11 Grudnia 2009 #16 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Nie chce byc zlym prorokiem, ale obsada masakryczna. Oby nie bylo wylawiania zwlok jak ryby podrosna.
elozox Opublikowano 11 Grudnia 2009 #17 Opublikowano 11 Grudnia 2009 co zlego jest w 4 gat wyzej wymienionych ryb bo nie kumam napewno nie dieta a co do agresji 375l na owe 4 gat odpowiednie...
sabotage Opublikowano 12 Grudnia 2009 #18 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Bliźniacze gatunki, ok... ja bym do mniejszego akwa zrzucił saulosi, bo to ładny, dwukolorowy gatunek, resztę mógłbym zostawić. Co do kwestii demasoni - saulosi Śmieszne. Bynajmniej w płaszczyźnie agresji. IMO gdybanie, domniemanie, że podobne samce sie ciąć będą, IMOx2 nie będą.
mateo35 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor #19 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Dzieki wszystkim za podpowiedzi , napewno sie przydaly.Narazie wszystkie ryby plywaja razem, ale saulosi wroci do 180l.
Rekomendowane odpowiedzi