Wentyl Opublikowano 20 Listopada 2009 #1 Opublikowano 20 Listopada 2009 Pisałem już ,że mam problemy z rozmnażaniem pysi. W moim 240 baniaku pływa Labeotropheus trewavasae 2+1, Pseudotropheus Red Fin 2+1, Pseudotropheus demasoni 11, Melanochromis Auratus 10. Proszę o konkretne uwagi zmniejszyć obsady ilościowo, czy też oddać całe obsady(które?).Nadmienię,że walki odbywają się tylko wewnątrz gatunków.
MalawiHobby Opublikowano 20 Listopada 2009 #2 Opublikowano 20 Listopada 2009 Może zostaw jednogatunkowe akwarium z Demasoni?
eljot Opublikowano 20 Listopada 2009 #3 Opublikowano 20 Listopada 2009 Osobiście zostawiłbym Ps. Demasoni i M. Auratus
Wentyl Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor #4 Opublikowano 20 Listopada 2009 Panowie, będzie mi trudno rozstać się z trewavasae, samiec jest przepięknie wybarwiony (jak z obrazka).Myślałem raczej aby przenieść całą ekipę Auratusa, a resztę zostawić. Co wy na to?
eljot Opublikowano 20 Listopada 2009 #5 Opublikowano 20 Listopada 2009 dla trewci 240l to trochę za mało jak dorosną to będzie im ciasno i kiepsko się będą prezentować zobacz tu http://www.klub-malawi.pl/artykuly_klub ... eusow.html
Wentyl Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor #6 Opublikowano 20 Listopada 2009 czyli polecacie zostawić demasonki z auratusem,a co z red finem może zostać?
eljot Opublikowano 20 Listopada 2009 #7 Opublikowano 20 Listopada 2009 Nie znam tego gatunku więc nie wiele ci pomogę ale minimum dla ryb to 15l na sztukę więc i tak będzie ich sporo, u auratusa nie wróżę więcej niż jednego samca, demonki podobno lepiej się chowają w większej grupie ale może wypowiedzą się bardziej doświadczeni koledzy / koleżanki :?:
Wentyl Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor #8 Opublikowano 20 Listopada 2009 Dzięki eljot,pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi