Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Chciałbym poradzic się Was jakim jeszcze pokarmem mógłbym karmic moje pysie?

W moim akwa pływają msobo,maigano i rdzawe (pysie maja jakieś 9 miesięcy)

Obecnie karmione są naturefood premium cichlid+premium color oraz mrożonki

cyclop i czerwony plankton.

Widziałem w jednym sklepie internetowym pokarmy firmy DAINICHI I HIKARI.

Tylko mam problem który wybrac ?

A może jeszcze jakieś inne pokarmy?

Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Opublikowano

Masz jeszcze cała gamę pokarmów O.S.I.

Ja osobiście karmię takimi pokarmami:

dainichi: veggie deluxe i fx , color supreme

O.S.I.:spirulina flake,spirulina pellets,cichlid pellets ,cichlid flake,vivid color

NF:cichlid plant,color plus,premium cichlid

hikari:cichlid excel

JBL:novo rift,grana cichlid(kryll)

+ mrożonki(sporadycznie),brokuł,nori

Opublikowano
  Cytat
Witam!!!

Chciałbym poradzic się Was jakim jeszcze pokarmem mógłbym karmic moje pysie?

W moim akwa pływają msobo,maigano i rdzawe

Jasny gwint...co tu się wyprawia... :?

Kolego-jak duże akwa ?, jaka filtracja ?, konkretnie - jaka obsada ?, ile szt. z gatunku ?

Z tego, co już podałeś, to jest niezły pasztet, bo nawet nie wiem, co, i w jakich ilościach podajesz rybom ?. Mógłbym Ci podać jeszcze około pięciu producentów pokarmu, ale zastanawiam się , dlaczego? i po co ?

Zdrowy rozsądek , chyba o to chodzi...? i "ciut" wiedzy, bo nikt nie jest alfą i omegą, ale po to jest to forum ,żeby najpierw pytać :!:

Opublikowano
  hagrzesiek napisał(a):

Jasny gwint...co tu się wyprawia... :?

Kolego-jak duże akwa ?, jaka filtracja ?, konkretnie - jaka obsada ?, ile szt. z gatunku ?

Z tego, co już podałeś, to jest niezły pasztet, bo nawet nie wiem, co, i w jakich ilościach podajesz rybom ?. Mógłbym Ci podać jeszcze około pięciu producentów pokarmu, ale zastanawiam się , dlaczego? i po co ?

Zdrowy rozsądek , chyba o to chodzi...? i "ciut" wiedzy, bo nikt nie jest alfą i omegą, ale po to jest to forum ,żeby najpierw pytać :!:

pokarmy.php proszę poczytaj wybierz sobie pokarmy. Ja np swoim rybą podaje hikari, osi, shrimp mix i dwa trzy, razy w tygodniu mrożonki. W sumie wychodzi tak ze dostają dwa razy dziennie inny pokarm. Ale staram się tak karmić by dostawały raz dziennie bazowy i raz uzupełniający.

Grzesiek bez urazy ale o co ci chodzi? bo nie rozumiem twojego posta. Po co ci wielkość akwa? filtracja? obsadę masz podaną. Wiesz ja nie jestem alfą i omegą ale zrozumiałem o co koledze chodziło Perez też.

Opublikowano
  Cytat
Obecnie karmione są naturefood premium cichlid+premium color oraz mrożonki

cyclop i czerwony plankton.

Zasadniczo wystarczy.

Jeżeli koniecznie chcesz coś kupić- kup jakieś płatki- np. spirulinę i podawaj raz w tygodniu, tuż po głodówce.