Skocz do zawartości

Pierwsze maluchy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj wreszcie się doczekałem pierwszego potomstwa swoich pysi. :o

Co prawda udało mi sie zauważyc jedynie jednnego małego saulosi schowanego w szczelinie pod kamieniem a i tak radośc jest przeogromna.

Starych wyjadaczy pewnie śmieszy to, że chcę o czymś takim pisać na forum, ale jako dopiero 3-miesięczny posiadacz pyszczaków z malawi nie mogłem sie powstrzymać i podzielić sie tą widomościa ze wszystkimi.

Nie odławiam więc ja i maluch będziemy potrzebować trochę szczęścia.

A może jest ich więcej :?:

Opublikowano

Gratuluje potomstwa :) Dobrze wiem jakie to fajne uczucie, gdy czujesz, ze warunki, ktore stworzyles oraz sposob opieki nad podopiecznymi daje takie miłe rezultaty :D

Opublikowano

Gratuluję! Sam jestem "młodym ojcem" (oczywiście pysi...), więc wiem,że to fantastyczne uczucie :wink: Pisz dalej co słychć u latorośli i może zapodaj jakieś fotki ??

Opublikowano

Ja ma takiego samca red/redów rozpustnika ze żadnej samicy nie odpuszcza :). moje pyszczaki mam od 15 sierpnia a już nie które samice redków kociły się już po kilka razy, nie mam już gdzie młodych przechowywać, w sumie mam ok 10 szt. 2,5 miesięcznych redków i ok 20 szt 5 tygodniowych :).

Smice labidochromis caeruleus miały tarło ok 2 razy ale mlodych nie udalo mi sie uratowac :(.

Acei tarło miały dwie samice, jedna odnowiłem i mam ok 30 maluchów :).

Steveni Tajwan jakoś nie mogą dojść do tarła :(.

Cześć maluchów pływa w głównym, nie które sie uchowały i maja wielkość tych 2,5 miesięcznych.

W niedziele pierwszy raz udało mi sie zobaczyć polowanie acei na większe maluch wyglądało to fajnie ale z drugiej strony szkoda było mi tych młodych :(

Opublikowano
W niedziele pierwszy raz udało mi sie zobaczyć polowanie acei na większe maluch wyglądało to fajnie ale z drugiej strony szkoda było mi tych młodych :(

niestety taka jest ich natura... :(

Opublikowano

Udało mi się zidentyfikować jeszcze jednego malucha.

Ładnie się ukrywa w szczelinie tła z łupków, wypływając co kilkadziesiąt sekund, gdy obok przepływa jedzonko.

Spróbuję dać jakieś fotki lub filmik.

Opublikowano

Dodał bym mafy fragment filmu ale nie wiem gdzie go zamieścić.

Może ktoś mi podpowie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.