Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam ten sam problem co autor wątku akwarium 112l i filtr wewnętrzny do wymiany. Mam Aquael TURBO FILTER 650 strasznie się tłucze zastanawiałem się na filtrami wewnętrznymi eheim'a ale po przeczytaniu tego tematu chciałbym zakupić głowicę eheim i do tego gąbkę.

http://www.rybarium.pl/sklep/akwarystyk ... 03359.html

Czy ktoś miał do czynienia z tym sprzętem,a drugie pytanie to czy istnieję jakiś filtr wew. z którego przy wyciąganiu z akwarium ten syf który zebrał się na mediach filtracyjnych nie wraca z powrotem do wody.

Opublikowano
czy istnieję jakiś filtr wew. z którego przy wyciąganiu z akwarium ten syf który zebrał się na mediach filtracyjnych nie wraca z powrotem do wody.

zabrudzenie wody przy wyjeciu gabki z akwa spowodowane jest brakiem ssania glowicy. syf sie odkleja i czesc wraca do akwa. ktos kiedys powiedzial ze wklada gabke do reklamowki jednorazowej i nic nie wpada. ja osobiscie daje miske na wzmocnienie i od razu do niej :wink: nic sie nie syfi..

Opublikowano

przerabiałem kiedyś temat z reklamówką i chyba mogę stwierdzić że to najlepsze i najprostsze rozwiazanie przy wyciąganiu głowicy z gąbka. 100% satysfakcji :wink:

Opublikowano
czy istnieję jakiś filtr wew. z którego przy wyciąganiu z akwarium ten syf który zebrał się na mediach filtracyjnych nie wraca z powrotem do wody.

Ja mam Aqua Szut Senior N 750 w 112 litrach - bardzo cichy i przy wyciąganiu nic do akwa z powrotem nie wlatuje :)