sabotage Opublikowano 5 Listopada 2009 #11 Opublikowano 5 Listopada 2009 Nie nie o ten. Omijajcie wersje N Chodzi o te glowice: http://www.allegro.pl/item794879970_pompa_wirnikowa_t_head_750_aqua_szut_3latagwar.html
Battlefield Opublikowano 5 Listopada 2009 #12 Opublikowano 5 Listopada 2009 Chodzi o te glowice: http://www.allegro.pl/item794879970_pompa_wirnikowa_t_head_750_aqua_szut_3latagwar.html idealna do tego zbiornika. Polecam
vivivaldi Opublikowano 5 Listopada 2009 Autor #13 Opublikowano 5 Listopada 2009 ciekawa propozycja chyba się skuszę jeśli sobie do tego deszczownie przymocuje to sie chyba nic nie stanie? wole napowietrzanie prze pobudzanie tafli wody
jurek035 Opublikowano 5 Listopada 2009 #14 Opublikowano 5 Listopada 2009 aquael turbo 1100 też wydaje mi się nienajgorszym rozwiązaniem miałem go w 200l i dobrze sobie radził.
Kasjopea Opublikowano 5 Listopada 2009 #15 Opublikowano 5 Listopada 2009 Ja mam w swoim 112 l Aquael FAN-2 Plus - wydajny i bardzo cichy. Bez zarzutów , polecam. Płaciłam 60,00 zł. Przecież seria "FAN" jest dokładnie fun badziew, jakich mało - wiem, bo kieeedyś, dawno temu miałem. Wywalić jak najdalej, na pewno nie kupować Dużo lepszy będzie Szut, którego polecał Sławek. A ja mam wode idealną . Jest bardzo cichy . Za to SZUT mam kubełkowy i już dwa razy oddawałam na gwarancję . Raz naprawili wirnik , a dwa miesiące temu dali nową sztukę. Ciekawe na jak długo. To jest dopiero badziew.
misiek80 Opublikowano 6 Listopada 2009 #16 Opublikowano 6 Listopada 2009 Ja również polecę pompę aqua szuta T-HEAD 750 i do tego jakąś gąbkę (np. taką do oczek wodnych tej samej firmy). Od ponad pół roku mam taki zestaw u siebie w 180 l akwa. Swego czasu również szukałem czegoś cichego bo moje akwa stoi w sypialni i rzeczywiście ta głowica jest cicha, a wręcz niesłyszalna! Wprawdzie do mojego akwa powoli możnaby wsadzić coś o większym przypływie niż te 750 l/h, które ponoć ma szut, ale i tak jestem z niego bardzo zadowolony. Reasumując, Ty masz trochę mniejsze akwa i wydaje mi się, że u Ciebie sprawdziłby się w 100 %.
sision Opublikowano 7 Listopada 2009 #17 Opublikowano 7 Listopada 2009 Zawsze zdarzy się jakiś przypadek kiepskiego sprzętu którejś marce. Na eheima też kiedyś paru narzekało. Oczywiście zadowolonych było znacznie więcej. Natomiast kubełka Szuta chyba tutaj nikt nie poleca. Przynajmniej ja tego nie zauważyłem, ale ostatnio rzadziej tu jestem
vivivaldi Opublikowano 7 Listopada 2009 Autor #18 Opublikowano 7 Listopada 2009 no i głowica kupiona kosztowała 53 zeta (taniej wyszło niż na allegro) i na razie pierwsze wrażenie że bardzo cicha
YankeS Opublikowano 7 Listopada 2009 #19 Opublikowano 7 Listopada 2009 A jaka gabke kupiles ? Jaka polecacie ?
czester_ Opublikowano 7 Listopada 2009 #20 Opublikowano 7 Listopada 2009 Średnioziarnistą. Musisz iść do sklepu i sobie dobrać. Dziury mają być na tyle duże by się szybko nie zatykała i na tyle małe by łapały te gówienka.
Rekomendowane odpowiedzi