Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

poradźcie mi w sprawie zakupu wydajnego i cichego filtra mechanicznego do akwa 112l

mój typ na teraz to

http://www.allegro.pl/item798686518_eheim_aquaball_2210_super_filtr_warszawa.html

lub

http://www.allegro.pl/item805938177_eheim_najlepszy_filtr_wewnetrzny_do_180l.html

mam kubełek eheima

i sobie doskonale radzi wiec mam jakią sentyment do tej firmy

ale czekam na inne propozycje

a może poparcie tej mojej

Opublikowano

Te filtry nie nadaja sie do twojego akwa. Sa za slabe. Osobiscie polece ci szuta 750,fajna glowica, cicha,bezawaryjna.mialem ja w 240l. i pomimo, ze zmienilem akwa to glowice trzymam w szafce.

Opublikowano
Ja mam w swoim 112 l Aquael FAN-2 Plus - wydajny i bardzo cichy. Bez zarzutów , polecam. Płaciłam 60,00 zł.

Przecież seria "FAN" jest dokładnie fun :mrgreen: badziew, jakich mało - wiem, bo kieeedyś, dawno temu miałem. Wywalić jak najdalej, na pewno nie kupować :D Dużo lepszy będzie Szut, którego polecał Sławek.

Opublikowano

a ja do 112l polecił bym jakis filtr kaskadowy, nie zajmuje i tak już mało miejsca w akwarium i łatwo się czyści -a na takie akwaria zdecydowanie coś mozna znaleźć w rozsądnej cenie i z rozsądną jakością.

Opublikowano
a ja do 112l polecił bym jakis filtr kaskadowy, nie zajmuje i tak już mało miejsca w akwarium i łatwo się czyści -a na takie akwaria zdecydowanie coś mozna znaleźć w rozsądnej cenie i z rozsądną jakością.

Ja również polecam miałem taki filtr w 160l (co prawda nie malawi) i byłem zadowolony.