Kakarot Opublikowano 5 Października 2009 #1 Opublikowano 5 Października 2009 Zmieniłem miejsce zamieszkanie i mój roczny zbiorniczek szlak trafił, w nowym mieszkanku nie było zbyt dużego wyboru odpowiedniego miejsca, po burzliwych negocjacjach z Małżonką akwa stoi przez 5 godzin w świetle słonecznym, oświetlona jest cała przednia szyba czy Ktoś już kiedyś testował taki wariant? Na chłopski rozum można by podzielić światło naturalne i sztuczne po 50% tylko jak słonko wpłynie na glony i czego mogę się spodziewać :?:
shinuk Opublikowano 5 Października 2009 #2 Opublikowano 5 Października 2009 Tylko się cieszyć .Ja mam tak samo w swoim i gloniska rosną pięknie .Jedyny minus to częstrze czyszczenie przedniej szyby -no cóż cos za coś
yaro Opublikowano 5 Października 2009 #3 Opublikowano 5 Października 2009 no i minusem w lato może być zbyt wysoki skok temperatury od słoneczka
nabe Opublikowano 5 Października 2009 #4 Opublikowano 5 Października 2009 W mojej skromnej opinii w świetle słonecznym ryby prezentują kolory najpiękniejsze. W końcu Ra=100 Poza tym spodziewaj się eksplozji glonów na szybach.
Nuroslaw Opublikowano 18 Października 2009 #5 Opublikowano 18 Października 2009 nie zdziw się, jak pomimo ciągłego oświetlenia słonecznego nie będziesz miał glonów. To nie światło powoduje glony. Jak bedzie brakować składników odzywczych, to nic nie będzie rosło.
Rekomendowane odpowiedzi