yaro Opublikowano 6 Października 2009 #11 Opublikowano 6 Października 2009 5 szt. rdzawego i 5 szt. elongatus neon spot. ......... bo napewno trzeba będzie zredukować. Z czego chcesz redukować ???
rombi Opublikowano 6 Października 2009 Autor #12 Opublikowano 6 Października 2009 Redukować samce jak by się okazało że jest ich więcej niz samic
mutra Opublikowano 6 Października 2009 #13 Opublikowano 6 Października 2009 przy 5 szt może się okazać że będziesz miał same samce i nie będzie jak redukować
slawek gorol Opublikowano 6 Października 2009 #14 Opublikowano 6 Października 2009 ja mialem szczescie przy hongi.. mialem 10 ryb i mam 4+6 4 z nich wlasnie nosza...
rombi Opublikowano 6 Października 2009 Autor #15 Opublikowano 6 Października 2009 Poczekam aż trochę podrosną i będę wymieniał ewentualne nadwyżki samców. Już dziś jak je obserwuje to mam wrażenie że mam 4 samce i 1 samicę (jeśli chodzi o neon spoty) bo u rdzawych nic jeszcze nie widać cztery neony zrobiły sie bardzo czarne i robią kółka wokół siebie tak jak by miały zamiar walczyć i tylko jedna pływa sobie taka szara,to zapewne samica
czester_ Opublikowano 6 Października 2009 #16 Opublikowano 6 Października 2009 Lepiej dokup teraz bo potem będziesz mógł mieć problem z dołożeniem kolejnych młodych
elozox Opublikowano 30 Października 2009 #17 Opublikowano 30 Października 2009 a ja bym dal wlasnie lombardzkie jako 2 gat do saulosi, samiec sobie podporzątkuje wszystkie rybki i bedzie dominantem,gorzej tylko jak samice lombarda zdominuja samca saulosi wtedy moze sie słabo wybarwić.
doolga Opublikowano 30 Października 2009 #18 Opublikowano 30 Października 2009 do saulosi też nadaje się socolofi. wersja albinos jest zdecydowanie kontrastowa i ładnie prezentuje się na czarnym tle
kisor Opublikowano 2 Listopada 2009 #19 Opublikowano 2 Listopada 2009 Kolega już kupił inne ryby, wpuścił, nie chce nic zmieniać to pojawiają się dalej propozycje - po co? Do tego lombardoi w 240 litrach to nieporozumienie.
yaro Opublikowano 2 Listopada 2009 #20 Opublikowano 2 Listopada 2009 lombardzkie w 350 szaleją po całym akwarium, w 240 była by masakra
Rekomendowane odpowiedzi