greghor Opublikowano 28 Października 2009 #21 Opublikowano 28 Października 2009 U moich elongatusów zauważyłem, że samica łapie ikrę "w locie", a kiedy dokładnie nastepuje moment zapłodnienia przez samca, to powiem szczerze - nie wiem. Na pewno kończy się to wszystko powodzeniem, bo kilka sztuk młodych z różnych miotów udało się przeżyć i pływają po róznych zakamarkach akwarium.
vivivaldi Opublikowano 29 Października 2009 #22 Opublikowano 29 Października 2009 moim zdaniem nie podałeś wszystkich parametrów "woda krystalicznie czysta" czy glony to nie jest parametr jak masz twardość wody i jakie PH? pyszczaki potrzebują jednak oprócz temp. innych specyficznych dla tego biotopu warunków zrób testy i wtedy może ci coś ciekawego wyjdzie a tak BTW: np. dołożenie kamienia wapiennego lub nawet obrócenie go może się bezpośrednio wiązać ze zwiększeniem twardości wody a także PH, więc tzw. modernizacje mogą wpłynąć na parametry wody i doprowadzić do tarła.
slawek gorol Opublikowano 29 Października 2009 #23 Opublikowano 29 Października 2009 moim zdaniem nie podałeś wszystkich parametrów "woda krystalicznie czysta" czy glony to nie jest parametr jak masz twardość wody i jakie PH? pyszczaki potrzebują jednak oprócz temp. innych specyficznych dla tego biotopu warunków zrób testy i wtedy może ci coś ciekawego wyjdzie a tak BTW: np. dołożenie kamienia wapiennego lub nawet obrócenie go może się bezpośrednio wiązać ze zwiększeniem twardości wody a także PH, więc tzw. modernizacje mogą wpłynąć na parametry wody i doprowadzić do tarła. no prosze.calkiem fajnych rzeczy sie mozna dowiedziec. napisz mi prosze, jakie to specyficzne warunki musza miec pyszczaki, aby sie wytrzec? mowisz, ze jeden kamien zmieni wartosc ph? nie sadze. ale co ja tam wiem
nabe Opublikowano 29 Października 2009 #24 Opublikowano 29 Października 2009 dołożenie kamienia wapiennego lub nawet obrócenie go może się bezpośrednio wiązać ze zwiększeniem twardości wody a także PH To ogromnie przesadzone stwierdzenie.
lukaszra Opublikowano 29 Października 2009 Autor #25 Opublikowano 29 Października 2009 krystaliczna w sesie ze no2 0 no3 10 ph i twardosc jest wlasnie taka jak powiina i glony na kamieniach to nie to ... czekam dalej caly czas tam tanczy ale te go zlewaja
krisq75 Opublikowano 29 Października 2009 #26 Opublikowano 29 Października 2009 Łukasz odchowuję Ci samice ale to trochę potrwa. A u mnie znów 3 samiczki noszą Pozdrawiam!
lukaszra Opublikowano 29 Października 2009 Autor #27 Opublikowano 29 Października 2009 Łukasz odchowuję Ci samice ale to trochę potrwa. A u mnie znów 3 samiczki noszą Pozdrawiam! nie wqr,,, wiem wiem ze pamietasz o mnie ,,, szacuneczek
lukaszra Opublikowano 2 Listopada 2009 Autor #28 Opublikowano 2 Listopada 2009 przepraszam za fotki tutaj ale dotycza bezposrednio tematu jak mysliscie czyzby sie cos zmienilo ?? http://img4.imageshack.us/gal.php?g=p1000102gq.jpg
slawek gorol Opublikowano 2 Listopada 2009 #29 Opublikowano 2 Listopada 2009 oj zmienilo sie, zmienilo. bedziesz tata znaczy twoja ryba mama podgardle wypchane az milo
lukaszra Opublikowano 2 Listopada 2009 Autor #30 Opublikowano 2 Listopada 2009 no nie gadaj nie wierze ide po piwo do lodowki jeszcze tylko obronie prace mgr to juz wogole bede happy hahaha dzieki za odp
Rekomendowane odpowiedzi