Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podaj jaki dokładnie masz ten filtr. może da się w nim wymienić wkłady na bardziej wydajne i takie które się szybko nie zapychają? Bo mam obawy że nawet jak aktualna sytuacja dojdzie do normy to będzie się powtarzać podczas częstego czyszczenia tego filtra.

Wodę bym podmieniał bo inaczej nie pozbędziesz się NO3.

Opublikowano

Trochę będzie musztarda po obiedzie, ale objawy jakie opisujesz u ryb to zatrucie NO2.

Nic nie wspominales o plukaniu tego filtra? Przy przeprowadzce prawdopodobnie zdechł.Owszem, tak jak mówisz nie musisz mieć kubła żeby zapewnić filtracje biologiczną, ale w coś trzeba zainwestować bo sam prosisz się o kłopoty. Jeśli fundusze masz ograniczone ja proponuję wsadzić solidny kawał dobrej gąbki z rzadkimi porami+głowica cyrkulacyjna, manewr nie będzie kosztował więcej jak 50zł. Oczywiście jak z każdym biologiem zanim dojrzeje minie parę tygodni ale od czegoś trzeba zacząć bo na razie to co masz to jazda po bandzie.

Opublikowano

i tą gąbkę płucz tylko i wyłącznie w wodzie z awarium.

Tylko nie rozumiem jednego, na akwa cię stać, na ryby było cię stać, ogólnie na wszystko ale na podstawe czyli dobry filtr już nie? Używany kubeł do twojego awarium 100zł. W takim małym akwarium bardzo prosto zawachać parametry wody i wątpię że uda Ci się to samą gąbką w tym momencie.

Opublikowano

Podaj jaki dokładnie masz ten filtr

pod tym adresem mozna obejrzec ten filtr

http://nemo-sklep.pl/system-filtracyjny ... p-233.html

po wyjeciu gąbki z węglem dołożyłem zieloną(dla bakteri)

Nic nie wspominales o plukaniu tego filtra?

przełożyłem tylko wkłady do baniaka z rybami,nic nie płukałem

ja proponuję wsadzić solidny kawał dobrej gąbki z rzadkimi porami

mam takie 2 gąbki w filtrze+wkład ceramiczny

Tylko nie rozumiem jednego, na akwa cię stać, na ryby było cię stać, ogólnie na wszystko ale na podstawe czyli dobry.......

akwa kupiłem jako cały zestaw i wydałem na to nie mało kasy,z uwagi na to że nie mieszkam w Polsce koszty założenia akwa są troszkę inne ,a kupienie czegokolwiek z drugiej ręki graniczy z cudem.Za baniak musiałbym zapłacic jakies 230euro,akwa założyłem jakieś dwa miesiące temu , więc baniak musi poczekac.

Opublikowano
W takim małym akwarium bardzo prosto zawachać parametry wody i wątpię że uda Ci się to samą gąbką w tym momencie.

dzięki za trafne spostrzeżenie ale twoja wypowiedz nic mi nie pomogła

Opublikowano

Kupiles sobie kaskade za cene kubelka ;) masakra. Cos wspomniales ze masz 2 akwa, wiec przeluz filtr z tamtego akwa, przynajmniej bedzie dojrzaly.nie wiem na ile to pomoze ale napewno cos no2 przerobi. Twoj post jest doskonalym przykladem na to, ze najpierw robimy, potem czytamy. No cuz. Napisales koledze nabe, ze jego post w niczym nie pomaga, ale sam zapewniles swoim rybom pieklo.

Opublikowano
Kupiles sobie kaskade za cene kubelka ;) masakra

filtr był w komplecie z akwa :-)masakra

wiec przeluz filtr z tamtego akwa, przynajmniej bedzie dojrzaly

podpisujesz wyrok na ryby które tam sie znajdują

Twoj post jest doskonalym przykladem na to, ze najpierw robimy, potem czytamy

twoj post jest doskonałym przykładem na to,ze najpierw krytykujemy , potem nie pomagamy.

STOP GŁUPIM ODPOWIEDZIOM!!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.