pabloski76 Opublikowano 2 Października 2009 #1 Opublikowano 2 Października 2009 1)pseudotropeus tropheos intermediate 2)pseudotropeus lombardi f1 3)pseudotropeus zebra ice blue. Co sadzicie na ten temat. I w jakich proporcjach akwarium 120x40x50
mutra Opublikowano 2 Października 2009 #2 Opublikowano 2 Października 2009 no w tym akwarium to IMO żadne z powyższych. Nawet jednogatunkowo. BTW: nazwy masz trochę nieaktualne.
pabloski76 Opublikowano 2 Października 2009 Autor #3 Opublikowano 2 Października 2009 a znalazlem tu taki zestaw.Labidochromis Caeruleus Ps. Saulosi coral Metriaclima callainos co wy na to?
mutra Opublikowano 3 Października 2009 #4 Opublikowano 3 Października 2009 IMO trzy gatunki to za dużo do tego zbiornika. Saulosi+caeruleus może być.
eljot Opublikowano 4 Października 2009 #5 Opublikowano 4 Października 2009 Chyba chodzi o moją obsadę którą konsultowałem na forum (została zaakceptowana i jak na razie jest ok były problemy z nadmiarem samców ale to już przeszłość forum.klub-malawi.pl/viewtopic.php?f=15&t=5331
pabloski76 Opublikowano 4 Października 2009 Autor #6 Opublikowano 4 Października 2009 masz racje to twoj post,ja troszke zmienilem te obsade i wyszlo mi na labidochromis caeruleus cynatilapia afra msombo maguna moze byc?
eljot Opublikowano 4 Października 2009 #7 Opublikowano 4 Października 2009 chyba już taką obsadę widziałem :? Afra to podobno niezłe zadymiarze i nie wiem jak będzie z msobo bo yelo raczej nie będzie się wtrącał
MARCEPAN Opublikowano 5 Października 2009 #8 Opublikowano 5 Października 2009 Ja mam Afry (z tym, że Red Dorsal) i trzymam je z Yellowkami. Owszem, Afry to sopre zadymiary, tymbardziej, że mam dwa samce, a Yellowki radziły sobie w ten sposób, ze podkopywały tło strukturalne i chowały się za nim. To wszystko działo się w 240 l. Teraz przeniosłem je do 450l. i jest o wiele spokojniej. Yellowki trzymają się razem, w kupie, a Afry toczą boje między sobą. Cynotilapia jest piękna, ale musisz wziąć pod uwagę fakt, że w 240l. Yellowki będą miały stresa.
pabloski76 Opublikowano 5 Października 2009 Autor #9 Opublikowano 5 Października 2009 a dwa gatunki afra i callainos byl by spokoj?
eljot Opublikowano 5 Października 2009 #10 Opublikowano 5 Października 2009 Moim zdaniem powinno się udać calainos nie przejawia agresji pozagatunkowej więc nie powinno być scysji no chyba że upatrzą sobie ten sam rewir
Rekomendowane odpowiedzi