rafal 33 Opublikowano 28 Września 2009 #1 Opublikowano 28 Września 2009 Witam mam małe pytanko kupiłem ostatnio FILTR WEWN.TURBO 750 (80-200L) firmy aqua szut i w zestawie jest podczepiony okrągły zbiorniczek i jako filtracja wata sprasowana co daje marny efekt po tygodniu sie filtr zapycha co byście zaproponowali jako filtracje ja myślałem o zakupie jakieś gąbki zaproponujcie coś.
slawek gorol Opublikowano 28 Września 2009 #2 Opublikowano 28 Września 2009 wata jest bardzo dobrym medium filtracyjnym, tylko ze jak zauwazyles szybko sie zapycha. masz 2 opcje: albo plukasz wate co tydzien pod kranowka, albo dasz gabke
szulo Opublikowano 29 Września 2009 #3 Opublikowano 29 Września 2009 A najlepiej to zmień filtr ja nigdy nie byłem zadowolony z aqua szuta ani 1000 ani z 750.
mutra Opublikowano 29 Września 2009 #4 Opublikowano 29 Września 2009 skoro się szybko zatyka to znaczy że dobrze zbiera syf. Odżałuj złotówkę tygodniowo na nowa watę i ciesz się czystą wodą.
czester_ Opublikowano 29 Września 2009 #5 Opublikowano 29 Września 2009 mutra problem w tym ze mój aquael 1100 zatykał tą watę po 2-3 dniach i zaczynał głośno buczec. Idzie tak wytrzymać miesiąc ale potem zaczyna to być uciążliwe. Jest to troszke źle zrealizowane w tym filtrze.
elPablo Opublikowano 1 Października 2009 #6 Opublikowano 1 Października 2009 Witam Mam w swoim kawa Turbo 750. Zamiast waty mam założoną dużą gąbkę i jako mechanik sprawuje się bardzo dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi