kapsel13 Opublikowano 7 Września 2014 #51 Opublikowano 7 Września 2014 Równolegle tzn? Możesz to mi trochę przybliżyć?
eljot Opublikowano 7 Września 2014 #52 Opublikowano 7 Września 2014 Nie patrz na opis nie chciało mi się rysować
kapsel13 Opublikowano 7 Września 2014 #53 Opublikowano 7 Września 2014 Ale gdzie w taki układzie pompa i chodziło o to żeby woda przechodziła najpierw przez jeden potem drugi, w twojej propozycji woda przechodzi jednocześnie przez dwa kluby, rozwiązanie zaproponowane przez pemergency wydaje mi się logiczniejsze. Chyba ze nie rozumiem sedna twojej propozycji?
Gość pemergency Opublikowano 7 Września 2014 #54 Opublikowano 7 Września 2014 Korpusy narurowe zamiast pierwszego kubła. Kolega Eljot pokazał tylko przykład połączenia równoległego. Oczywiście korpusy są lepszym rozwiązaniem, ale pytanie było w sumie o podłączenie pompy pod dwa kubły.
eljot Opublikowano 7 Września 2014 #55 Opublikowano 7 Września 2014 To nie są kubły montujesz równolegle dwa korpusy narurowe http://www.domwody.pl/produkty/wklady-wymienne-i-korpusy-narurowe/korpusy-narurowe (zamiast kubełkowego mechanika), później pompę a za nią biolog kubeł na bypasie.
kapsel13 Opublikowano 7 Września 2014 #56 Opublikowano 7 Września 2014 W sumie to nie jest zły pomysł. Czyli te korpusy nurowe zapewniły by filtrację mechaniczną, dobrze rozumiem? Cały projekt ruszy pewnie gdzieś dopiero za miesiąc, narazie zostane chyba przy tej koncepcji z dwoma kablami, zobaczę jak to się będzie sprawować, a później ewentualnie o możliwych alternatywnych. Praktycznie brakuje mi tylko pompy, trójnik i zaworu, a nurowce mogę kupić z czasem.
eljot Opublikowano 7 Września 2014 #57 Opublikowano 7 Września 2014 Czyli te korpusy nurowe zapewniły by filtrację mechaniczną, dobrze rozumiem? Dobrze rozumiesz. 1
kapsel13 Opublikowano 9 Września 2014 #58 Opublikowano 9 Września 2014 Mam takie może się wydać głupie pytanie. Zastanawiam się nad wystawieniem jednego tego korpusu nurkowego przed pierwszym kablem i tu moje pytanie, czy w tym korpusie stosuje się jakiś wkład filtrujący, czy działa to jakoś inaczej jeżeli wkład to jaki żeby zbytnio nie blokował przepływu.
DonPempollo Opublikowano 9 Września 2014 #59 Opublikowano 9 Września 2014 wkład sznurowy 100 micronów jeśli chodzi o korpus narurowy 10" jest najpowszechniejszy
kapsel13 Opublikowano 9 Września 2014 #60 Opublikowano 9 Września 2014 tak tylko obawiam się, że będzie dławił za mocno pompę, a za korpusem będzie jeszcze kubeł 1 jako mechanik z gąbkami a następnie 2 kubeł biolog, wiec ten filtr byłby jak gdyby prefiltrem, nie wiem jak jest on zbudowany myślałem włożyć tam grubszą gąbkę żeby wstępnie wyłapywał większe zanieczyszczenia przed mechanikiem. myślałem nad zakupem tego korpusu i jednego wkładu sznurowego, nie wiem czy dobrze myślę, ten sznur jest zawinięty na rurce? użył bym samej rurki a zamiast sznura użył grubszej gąbki?
Rekomendowane odpowiedzi