doolga Opublikowano 20 Września 2009 #1 Opublikowano 20 Września 2009 Witam, w takim stanie dzisiaj pojawił mi się dojrzewający samiec. W ciągu całego dnia był nadzwyczaj mocno przeganiany przez innego, mocniej już wybarwionego samca (tylko przez tą rybę). Czy ten młodziak jest chory czy też dostał porządnie w kość? Zastanawiają mnie drobne włoski na ogonie. Obecnie jest przepłoszony i szuka bezpiecznego kąta. Ktoś ma opinię co to jest?
eljot Opublikowano 21 Września 2009 #2 Opublikowano 21 Września 2009 Jak dla mnie to wygląda na efekt obskubania przez konkurenta.
nabe Opublikowano 21 Września 2009 #3 Opublikowano 21 Września 2009 Wygląda jak przestraszony saulos z delikatnie postrzępioną płetwą ogonową. Dość spasiony zresztą.
slawek gorol Opublikowano 21 Września 2009 #4 Opublikowano 21 Września 2009 Witam, Czy ten młodziak jest chory czy też dostał porządnie w kość? Zastanawiają mnie drobne włoski na ogonie. w kosc dostal ale delikatnie. widac nie widziales pobitej ryby nic mu nie bedzie . popatrz tu viewtopic.php?f=22&t=4501&hilit=+rdzawy . to jest ofiara walki.
pysi Opublikowano 21 Września 2009 #5 Opublikowano 21 Września 2009 Takie coś to pikuś U mnie agresja saulosi objawią się tylko i wyłącznie podczas tarła, miałem 3 samce, ostał się 1, reszta nie przeżyła. Jak je znajdywałem (z reguły rano) to już nie było co zbierać, płetw 0, krawe rany na ciele itp itd.
Rekomendowane odpowiedzi